Köpstopp enligt O

Jag måste säga att jag var otroligt smart som bestämde köpstopp precis nu då förlagens höstutgivningar gör att det trillar in en hel del recensionsexemplar. Varför ska jag då köpa böcker egentligen? Konstigt nog skulle jag lätt kunna fylla hyllorna med köpta böcker, trots att det inte finns något som helst egentligt behov av fler olästa böcker. Känslan av en ny bok är definitivt beroendeframkallade för en bokmissbrukare som jag.

Från gårdagens pressträff fick jag med mig två böcker, dels Tusenskönor av Kristina Ohlsson som redan kommit ut, men också en bok av Caroline af Ugglas som jag inte alls hade koll på, men som låter riktigt spännande. Den kommer ut den 25 september och ligger därför en bit ner i högen.

Överst ligger Ett litet snedsprång av Denise Rudberg, som jag faktiskt börjat med. Andra böcker som lockar och pockar på uppmärksamhet är Den sjätte gudinnan av Karin Alfredsson, Den röda soffan av Michéle Lesbre, Niceville av Kathryn Stockett, Bara ett barn av Malin Persson Giolito, Högre än alla himlar av Louise Boije af Gennäs och inte minst Fantomsmärtor av Barbara Voors som anlände idag med en trevlig hälsning i.

Ni märker att jag kommer att klara köpstoppet galant! Med lite time-out på bokmässan kan det säkert funka fram till jul. Kanske, kanske, men jäklar vad jag ska shoppa pocketböcker innan vi drar till Thailand.

Helena funderar också kring det här med köpstopp.

2 reaktioner på ”Köpstopp enligt O”

  1. Jag köper faktiskt inte så mycket böcker, så jag har aldrig haft behov av köpstopp. Blir kanske så när man jobbar på bibliotek och får handla en massa böcker, blir faktiskt lite mätt.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: