Veckans kulturfråga v.5 2022

Under januari har jag fokuserat på att läsa böcker som gavs ut 2021, men som jag inte hann med under förra året. Snart är det dock dags att blicka framåt och det kommer verkligen många bra böcker under våren. Å andra sidan behöver inte all läsning fokusera på nyutkommen litteratur och så behöver det inte heller vara när du besvarar veckans kulturfråga som lyder:

Vilka böcker ser du mest fram emot att läsa i vår?

Jag väljer att tolka frågan som att den handlar om böcker som utkommer i vår, men det är alltså inget du behöver göra. Några favoritförfattare ger ut böcker och dessa kommer jag självklart prioritera. Samtidigt är det lite dubbelt att läsa böcker av favoritförfattare, då risken för att bli besviken är överhängande. Alternativet att inte läsa är dock inte bättre. Här kommer en trio böcker jag ser fram emot lite extra i vår.

Jag har tyckt om allt jag läst av Malin Persson Giolito och ser därför enormt mycket fram emot I dina händer som har recensionsdatum 3/3. Ganska säker är jag på att inte bli besviken, men nervöst är det oavsett. En bok om gängvåld och barns våld mot barn kan inte bli annat än bra i Persson Giolitos händer. Eller?

Nick Hornby är en gammal favorit som jag helt tappat bort. I slutet av mars kommer hans Precis som du på svenska och det är ett bra tillfälle att återupptäcka honom. När Hornby är bra är hans briljant och det önskar jag mig igen.

Jag brukar roa mig med att prioritera böcker som har recensionsdatum på min födelsedag och i år finns flera att välja mellan. Den jag ser fram emot mest är dock Om du lämnar mig här av David Levithan och Jennifer Niven. Två favoriter som skrivit en bok ihop betyder hopp om en fantastisk läsupplevelse, men också rejäl fallhöjd.

7 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.5 2022”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: