Boknostalgi: Skulptrisen

Kommer ni ihåg när absolut alla läste Minette Walters böcker och hur nyskapande de kändes? Skulptrisen var hennes andra bok och kom ut 1993. Det var också den andra boken av henne jag läste och egentligen minns jag debuten Iskällaren som ännu bättre, men den hittade jag tyvärr inte i hyllan.

Skulptrisen handlar om Olive Martin som sitter i fängelse för att ha mördat sin mamma och syster. Hon kallas ”skulptrisen” för att hon styckade liken och arrangerade dem i abstrakta mönster på golvet. Fem år efter händelserna får journalisten Rosalind Leigh i uppdrag att intervjua Martin och skriva en bok om henne. Trots att det här är en livsfarlig kvinna börjar Leigh besöka Marin i fängelset.

Minette Walters belönades med The Edgar Allan Poe Award för Skulptrisen, som blev hennes stora genombrott.  Jag minns den som väldigt spännande och minst lika obehaglig. Senaste boken av Minette Walters som jag läste var Eldstungor från 2000 och om jag minns rätt hade jag egentligen gett henne en chans för mycket redan då. Hennes första fyra böcker minns jag dock som fantastiska.

Läste du också Minette Walters böcker på 90-talet? Vilken var i så fall din favorit?

1 reaktion på ”Boknostalgi: Skulptrisen”

  1. Fick problem med bloggen och var tvungen att återställa den, vilket tyvärr betyder att kommentarerna till det här inlägget försvann. Mycket ledsen för det!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d