Plåtmannen är liten men naggande god

När gud var en kanin av Sarah Winman är en av de absolut bästa böcker jag läst, men sedan dess har jag inte läst något av författare. I sommar kom så Plåtmannen på svenska och vi bestämde oss för att konferera om den på Kulturkollo, så jag läste. Två gånger försökte jag och den tredje läste jag den i ett svep. Varför jag inte kom in i den de två första gångerna var då en gåta för mig. Kanske har det att göra med att varje ord är viktigt, sättet att skriva kräver uppmärksamhet och tidsplanen många. När jag väl vande mig blev jag dock helt fast.

Ellis är huvudpersonen och när vi träffar honom har det hemska redan hänt. Han har förlorat sin fru och jobbar nätter för att slippa vara vaken när andra är det. En ensam man, som inte alltid varit det.

Vi får följa med till Ellis barndom, lära känna hans familj, hans bästa vän och sedan hans fru. Så mycket mer vill jag inte berätta, då det fina med Plåtmannen är hur alla till synes lösa trådar knyts ihop på ett mycket snyggt sätt. Det är en välskriven och läsvärd bok, som trots sina få sidor är väldigt innehållsrik. Rekommenderas!

 

3 reaktioner på ”Plåtmannen är liten men naggande god”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d