Böcker jag insett att jag vill läsa

Jag måste göra en lista för att komma ihåg alla de böcker jag stött på under Bokmässan och kommit på att jag vill läsa. Risken är annars att jag glömmer bort dem.

Den fallande detektiven av Christoffer Carlsson. Ett styck signerat exemplar inköpt efter det här seminariet.

Blod rödare än rött av Arkan Asaad. Köpte signerat exemplar efter det här seminariet.

Det finns ingenting att vara rädd för av Johan Heltne. Var med på samma seminarium som Asaad, men jag fastnade med den senare och hann inte införskaffa Heltnes bok. Vill dock läsa.

Till flickorna i sjön och/eller Då tänker jag på Sigrid av Elin Olofsson, efter ett fantastiskt seminarium. Debuten finns i hyllan.

Glupahungern och/eller I tunga vintrars mage av Andrea Lundgren, efter samma seminarium, som kan ha varit mässans bästa.

Den lysande världen av Siri Hustvedt, då hon fascinerar mig. Det verkar dock vara en mycket komplex bok, som får vänta tills jag har mer tid.

Fallen ur tiden av David Grossman. En författare jag inte lyssnade till, men vars böcker jag klappade mycket på.

Allt det där jag sa till dig var sant av Amanda Svensson, inte så mycket för seminariet, som för att hon är briljant.

Nattbarn av Hanna Gustavsson, pga köpte signerat exemplar och vill läsa mer serier. Detsamma gäller Det som händer i skogen av Hilda-Maria Sandgren.

Etthundramil av Jojo Moyes, som känns som en perfekt höstmysbok. Liksom Vi av David Nicholls, som visserligen verkar lite mörkare.

Plan B av Jonathan Tropper känns också som en perfekt höstbok.

Efter den massiva marknadsföringen på Bokmässan kan jag inte heller missa Britt-Marie var här av Fredrik Backman.

Jag är också sugen på Maria Nygrens nya Miriam om natten.

Hösten är räddad, minst sagt. Synd att det inte går att få betalt läslov några veckor.

 

 

8 reaktioner på ”Böcker jag insett att jag vill läsa”

  1. Teresia Kjellgren

    Apprpå din sista kommentar så skrev jag på fb igår att det enda jag saknade på Bokmässan var någon som sålde lästid. 🙂 Fick med mig 12 böcker hem och beställde nyss, på nätet, de böcker jag tänkt köpa men inte hittade, så om någon vecka kommer 10 böcker till. Utrymmet i bokhyllorna hemma finns inte och lästid…ja…vad säger man? 🙂

  2. Det är inte klokt vad många böcker det finns som man vill läsa… Med tanke på satsningen på att få fler att läsa böcker så tycker jag att vi genast inför en läsdag/månad, då vi alla får läsa med bibehållen lön 🙂

  3. Vilken bra idé att bara skriva ner alla man fått tips och funderingar om/kring. Kommer också att glömma minst hälften annars. Blev jättesugen på massor av böcker efter en del olika seminarier som jag gled in på utan att egentligen ha planerat in dem. Grossman t ex, som JAG faktiskt lyssnade på och blev väldigt förtjust i.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: