Böcker som fastnar

Invalido_omslag_fram1

Ibland läser jag en bok som är bra, men inte wow. Jag skriver ett inlägg om bokens bra och ibland dåliga sidor och förklarar varför jag tycker som jag gör. Sedan får den ett betyg som kanske är en trea. Inte alls dålig alltså. Så går veckorna och boken stannar kvar. Tankarna går till den ofta och den växer i minnet. Det visar sig att det här faktiskt var en riktigt bra bok, en bok som berörde mig mer än jag kanske förstod.

Så är det med Invalido: På ett ögonblick förändrades allt av Christian Wass. En bok som jag tyckte om när jag läste den, men hade vissa förbehåll mot. Nu tänker jag på den flera gånger i veckan och det är ändå snart tre månader sedan jag läste den.

Jag tänker på det sköra i livet. På hur viktigt det är att faktiskt ta vara på det jag har. Jag tänker på unga, levande människor som råkar ut för saker som förändrar livet. Precis som Christian gjorde.

Jag har bilden från omslaget på näthinnan. Pojken som hoppar och mannen som hittat sig själv igen. Jag inser att boken  han skrivit faktiskt lärt mig mycket.

Vilka böcker har du läst som vuxit i efterhand?

 

8 reaktioner på ”Böcker som fastnar”

  1. Jag läste ”Dålig Karma” för inte så länge sedan, den har gett mig en hel del funderingar efteråt. Inte minst vad gäller just karma och livet efter detta, vad man lämnar efter sig och vad man egentligen har varit för slags människa.

  2. Jag sneglade på Invalido tidigare men såg att du hade gett ”bara en 3:a” så jag hoppade över den… nu får jag kanske tänka om?

    1. jag hakade upp mig lite på språket, men det är en fantastisk berättelse egentligen. Att jag fortfarande tänker på den så mycket är ett gott betyg.

  3. För mig är faktiskt Steinbecks ”Möss och människor” en sådan bok. Lite konstigt kanske. Nu i efterhand vet jag inte varför, men när jag läste den kände jag mest obehag och nästan äckel. Efter att jag läst ut den märkte jag dock att jag inte kunde släppa den, och jag förstod att det är en galet bra bok.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: