Tematrio -Vinter

temais

Jag känner igen mig i Lyrans beskrivning av hälsan. Sedan i början av december är det inte många dagar som hela familjen har varit frisk. Några vabdagar har det blivit och då är det ändå inte vabruari ännu.

Inte ens frisk är jag ett fan av vintern, men fylld av snor gillar jag den inte alls. Trots detta presenterar jag, precis som Lyran önskar, tre böcker som har med vintern att göra. Jag fick leta länge. Tydligen gillar jag inte ens vintern i litterär form.

1. Den långa vintern av Laura Ingalls Wilder beskriver en sanslöst lång, kall och hemsk vinter då människorna i den lilla staden på prärien svälter.

2. Trollvinter av Tove Jansson är en fin vinterskildring som påminner mig om det som faktiskt är ganska så fantastiskt med årstiden.

3. I Islossning av Barbara Voors promenerar en far och hans dotter ut på isen och det går inte alls bra. Jag är livrädd för is och den här boken skrämde skiten ur mig.

 

2 reaktioner på ”Tematrio -Vinter”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: