10 december Malin

Malin Persson Giolito är en skarp författare. Egentligen önskar jag att hon skulle skriva ännu lite vassare, precis som hon gör i sin blogg. Hon har sunda åsikter och vågar alltid stå för dem. Jag beundrar henne för hennes mod och passion.  Persson Giolitos tredje bok Bortom varje rimligt tvivel skrev jag om ganska nyss och jag gillade den skarpt. Det verkar dessutom som att Malin äntligen får den uppmärksamhet hon förtjänar. Fler än Skavlan borde vara intresserad!

Malin Alfvén lugnade mig många gånger när barnen var små och jag kände mig som världens sämsta mamma. Hon lyckas alltid hitta det positiva i allt och det känns skönt. Hennes Tagga ner är en bok som jag behövde. För att inte tala om Trotsboken.

Malin, i Stadböckerna går inte att bortse ifrån. Tvätt-Malin som slitit hela sitt liv för att dottern Lotten ska få ett drägligt liv.

Malin i Saltkråkan är dottern som får vara mamma till sina småbröder. Så fin, så fin tyckte jag som barn. Nu är jag lite mer skeptiskt, men inte finns det något ont i henne. Snarare för lite.

Min fina vän Malin bloggar på Berättarperspektiv om ”Skolan. Svenskämnet. Skrivande. Litteratur. Livet.” En mycket läsvärd blogg som jag tycker att ni ska läsa!

Vilken Malin vill du fira idag?

3 reaktioner på ”10 december Malin”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: