Tematrio – Önskelistan

Jag behöver inga fler böcker, den saken är klar. Det är dock inte detsamma som att jag inte skulle vilja ha böcker i julklapp. Lyrans tematrio den här veckan är en önskelista.

1. Inspirerad av Johanna K önskar jag mig Sveriges historia 1920-1965 av bland annat Yvonne Hirdman, ni vet hon som jag skulle vilja se på en stol i Svenska Akademien. Gärna på stol nummer 7. Det är spännande år i svensk modern historia, som jag gärna skulle vilja veta mer om.

2. Springa med åror av Cilla Naumann var nominerad till Augustpriset och låter som en typiskt Linda-bok. Vanliga romaner, företrädesvis om kvinnor, är liksom min grej.

3. Och så den fantastiska diktboxen som jag sneglat på länge. Den innehåller 2 böcker och 10 cd-skivor med inspelningar där skådespelare läser dikter av de största svenska och finlandssvenska poeterna mellan 1598-1939.

2 reaktioner på ”Tematrio – Önskelistan”

  1. Jag har precis läst Springa med åror som var en fantastisk bok jag varmt kan rekommendera! Men, något jag verkligen rekommenderar är att läsa hennes ungdomsroman ”62 dagar” först. Den handlar om samma sak som ”springa med…” men berättas ur ett annat perspektiv. Det ger ett stort mervärde till läsupplevelsen om man har den med sig i bagaget. Tror inte den finns att köpa längre, men du kan säkert få tag i den på bibblan. Ganska tunn och lättläst, som du säkert läser på drygt en timme.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: