Bokmässepepp 5: …och dagarna går

Anna är kvinnan bakom den läsvärda bloggen …och dagarna går, där jag får många tips på böcker från lite mer ovanliga literaturländer. Expertområdet är Afrika och de böcker från denna världsdel som kommer ut på svenska kan du med största säkerhet läsa om hos Anna. Idag står hon för bokmässepeppen.

I slutet av september är det Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vad har du för planer för årets mässa?

Jag ska vistas på mässan så mycket som jag bara kan, tjänstledighet från jobb beviljad och seminariekort för fyra dagar i min hand. Vis av andra år så tänker jag mig att planera in några programpunkter varje för -och eftermiddag och däremellan ha det öppet. Där finns så många trevliga människor och mycket trevligheter att oförhappandes bara springa på och den friheten vill jag inte missa.

Vilken författare vill du absolut lyssna till?

Jag ska absolut lyssna till Seminariet Minne och glömska där två norska författare, Merethe Lindström och Gaute Heivoll, samtalar om minnet och glömskan som förutsättningar för litteraturen. Det kan bli ett höjdarsamtal!

Vilken monter missar du inte?

Monter vet jag inte men Litteraturscenen kommer jag att hamna framför titt som tätt. Programmet finns här. Där avlöser intressanta svenska författare varandra under alla fyra dagarna och förra året var det just framför den scenen som jag hade några av de allra bästa stunderna på mässan. Sköna stolar hade de också.

Är det någon författare du köper en signerad bok av?

I år har jag inte siktat in mig på någon men förra året köpte jag Himmeldalen av Marie Hermanson och fick den signerad som present. Det var uppskattat. Känner jag mig själv blir det en del böcker i inköpspåsen men de kommer nog bli impulsköp så där ni vet: oj nu sitter hen där och jag vill ju faktiskt ha just den boken och…

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Peter Hoeg är en av mina favoriter men han kommer så vitt jag vet inte till mässan, därför får det bli Hanne-Vibeke Holst.

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Gott om tålamod, bra skor och lagom ambitiöst program. Lämna luckor för det oförutsedda!

 

Lagom ambitiöst program, ja det är ett bra tips. Svårt att följa bara, då det finns så himla mycket som skulle kunna vara kul att se. Håller också med om att det är kul att köpa signerade böcker spontant.

4 reaktioner på ”Bokmässepepp 5: …och dagarna går”

  1. Jag uppskattar verkligen alla tips på afrikansk litteratur som jag får via Anna. Nu gäller det bara att själv börja läsa lite afrikanskt också … Finns nog mycket att upptäcka!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: