Ett imponerande jubileum

Här är jag ganska glad över att ha skrivit om böcker i drygt 3,5 år, medan Bokmoster firar 15-årsjubileum. Riktigt imponerande! För att fira detta har hon en tävling där ett presentkort på adlibris lottas ut.

För att tävla vill Bokmoster att vi berättar om ett minne med bokanknytning och jag fick fundera ett tag, inte för att komma på något, utan för att välja. Böcker har alltid spelat en stor roll i mitt liv, med undantag för en svacka under gymnasiet har jag alltid läst väldigt mycket.

Att lyssna till författare är alltid spännande och för en herrans massa år sedan lyssnade jag och maken på Theodor Kallifatides på Mariaplans bokhandel i Göteborg. Han hade just gett ut Ett nytt land utanför mitt fönster och talade om sina första år i Sverige och hur han fortfarande ofta känner sig som en främling här. Han talade också om vilket problem det är att många likställer att prata bra svenska med att prata svenska utan brytning. Kallifatides bryter fortfarande, men hans svenska är det knappast något fel på.

 

1 reaktion på ”Ett imponerande jubileum”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: