Associera mera

Jag utgår ifrån boken jag läser nu och låter tankarna röra sig i den riktning de känner för.

Fina Att ringa Clara av Anna Schulze handlar om vännerna Carolin och Clara. De träffas på en folkhögskola där de båda ägnar sig åt musik. Carolin spelar fiol.

Inte fiol, men väl cello spelar Mia i Gayle Formans När jag lät dig gå. Hon har också varit med om en bilolycka, där hennes föräldrar och lillebror dog.

Scarletts pojkvän dog också i en olycka, men finns kvar i barnet i hennes mage. Boken heter Someone like you och är skriven av Sarah Dessen. Huvudpersonen är egentligen Scarletts kompis Halley.

Babyfather av Joanna Kenrick handlar om Mickey som är 15 år och snart pappa. Ovanligt med en tonårsgraviditet sett ur en killes perspektiv.

En bra ungdomsbok om killar och vänskap är Saker som aldrig händer av Johanna Lindbäck.

 

Se där, snabbt och enkelt bjöds ni på fem boktips!

Vilken bok läser du just nu och vilka böcker kan du koppla den till?

3 reaktioner på ”Associera mera”

  1. Innan semestern landade Dinosauriens fjädrar av Sissel-Jo Gazan. En bok om den unga biologen som forskar i skräcködlornas ursprung och precis ska doktorera när hennes handledare hittas död. En spännande deckare med tydlig vetenskaplig prägel. Jättebra än så länge.

    Dinosaurierna och fossilen får mig naturligtvis att tänka på Okända väsen av Tracy Chevalier. En bok om en av världens första kvinnliga fossilforskare i 1800-talets England. En suverän bok som jag gav betyg 5 i min recension på bokmalen.nu.

  2. Jag läser ”gilla läget” av Barbara Ehrenreich. Tror inte jag har läst något som liknar denna bok, men jag tänker jo på de böckerna jag läst inom positiv psykologi och ser på denna bok som en värdefull komplettering till dessa!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: