Ung och snart pappa

Babyfather av Joanna Kendrick är en nätt liten bok med ett viktigt innehåll. Vi får möta Mickey och Emma som båda är 15 år. En dag ringer Emma till Mickey och säger att de behöver prata. Han suckar lite om hur jobbigt det är när tjejer säger att de vill prata och är rädd att hon ska försöka ändra honom eller kanske till och med göra slut. Det visar sig att det hon ska berätta är något mycket allvarligare. Hon är nämligen gravid.

Joanna Kendrick skriver i bokens förord att hon saknade böcker om tonårsgraviditet där den blivande fadern stod i centrum. Det är spännande att följa Mickeys tankar om vilket ansvar han har för hela situationen och jag tror att samtalen kring boken skulle kunna bli väldigt intressanta. En stor del av boken består av dialog och jag tror därför att den är lätt att ta till sig för ovana läsare.

Babyfather ges ut av Barrington Stoke, som specialiserat sig på läsvänliga böcker för tonåringar. När man söker böcker på förlagets hemsida får man veta vilken ålder böckerna passar för både innehållsmässigt och språkligt. Många av förlagets böcker har översatts till svenska och ges då ut av Argasso.

6 reaktioner på ”Ung och snart pappa”

  1. Spännande tips, jag har läst och jobbat med Slam av Nick Hornby, det är också en ungdomsbok om tonårsgraviditet med pappan i centrum. Den är också bra!

  2. Tänk om det funnits sån här litteratur när jag fick min son (hans pappa var 16år). Kanske hade saker och ting sett annorlunda ut nu. Eller kanske inte alls.

    1. Man vet aldrig, men jag tycker att boken tog upp många av de frågor som borde snurra i huvudet precis när man få veta. Så mycket längre följer vi tyvärr inte Mickey och Emma, men jag skulle gärna läsa en fortsättning.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d