Bokfrågornas ABC del 16

Bokstaven P mina vänner och fyra frågor (faktiskt fem) som handlar om just den bokstaven.

Svara i egen blogg eller i en kommentar, men berätta gärna på något sätt att du svarat så att vi kan få läsa dina svar.

Pseudonymer används ibland av författare. Vad tycker du om det? Vilken pseudonym skulle du rekommendera oss att läsa?

Ibland kan jag känna mig lite lurad av en pseudonym, men jag har förståelse för att författare väljer att skriva under andra namn. I de flesta fall i alla fall. När det blev en mediahype kring pseudonymen Lars Kepler blev jag mest förbannad.

Mohammed Moulessehoul hade publicerat flera romaner under eget namn, men när hans böcker riskerade censur började han istället skriva under namnet Yasmina Khadra. Hans bok Efter attentatet är en mycket bra bok om en man vars fru dödas i ett självmordsattentat.

Vem är din favoritpappa i litteraturens värld?

Det finns så många pappor att välja mellan, men jag stannar för en klassiker nämligen Alfons Åbergs pappa vad han nu heter.

Popularitet vs. kvalitet. Vad har du för åsikter om detta dilemma?

Ja du. Allt som är populärt är inte skit även om allt för många läsare verkar få en författares status att sjunka rätt ofta. Inte alltid beror det på att böckernas kvalitet försämrats. Allt som är populärt är inte heller bra. Och allt som är kritikerrosat är det inte heller. Jag läser gärna Läckberg, men inte Marklund, gärna Skäringer, men inte lika gärna Haag, inte Guillou men gärna Theorin. Och så skulle jag kunna hålla på ett tag. Fördelen med popularitet är såklart att jag får veta att författaren finns. Nobelpriset brukar å andra sidan fylla samma syfte.

Pocket eller inbunden?

Jag kör ännu ett ”det beror på” svar. De är populära idag. Jag tycker om att läsa pocketböcker (inte lika mycket nu när mitt pocketfodral gått sönder dock) men vill gärna ha hårda, inbundna, riktiga böcker i hyllan. Dessutom vill jag gärna läsa nyutkomna böcker och då ligger pocket lite i lä. Samtidigt är en pocketbok mycket mer prisvärd och det känns lättare att chansa. De inbundna tenderar att begränsas till säkra kort.

I mars 2010 svarade följande personer. Läs och inspireras!

…and then there was Beatrix

alkb.se

BokMamma

Bokstunder

Eli läser och skriver

Ems blogg

Ett liv utan böcker är inget liv

Fiktiviteter

Mirthful’s bookblog

Morellens

The week never starts around here

Tätortstimotej

You’re no different to me

11 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 16”

  1. Jag svarade tråkigt nog samma sak som dig Linda på en av frågorna. Men jag tänkte faktiskt på det svaret innan jag såg att du hade svarat så. Men för att veta på vilken fråga måste ni gå in och se vad jag har svarat på frågorna på P. (Snacka om cliffhanger, ellr hur!? ;))

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: