Läsplanering oktober

Oktober inleds med en tjejhelg i Stockholm då jag troligen inte kommer att få läst så mycket, men någon vecka senare drar vi till Malaga och då planerar jag att komma ikapp. Jag gör en läsplanering som jag säkert kommer att bryta den här månaden också!

Halvlästa är Drakens skugga av Kim Olin som ligger på jobbet. Hemma finns Kattöga av Margaret Atwood som jag tycker om, men ännu inte älskar. Mer hoppfull är jag gällande Pojken på andra sidan av Irene Sabatini. På bokmässan köpte jag Sorgesång för Eastery av Petina Gappah som jag börjat lite på. Två böcker som utspelar sig i Zimbabwe alltså.

Att leva och dö som Joe Strummer av Marcus Birro ska jag försöka hinna med. Vissa dagar lockar den mycket, andra inte alls. Lockar gör däremot Nyckelbarnen av Sara Kadefors, One day av David Nicholls och Ann Söderlunds Men vi knullar ju ändå inte. Vill också läsa Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser, Flickan som dök ner  i jordens mitt av Sabina Berman, Babylon av Camilla Ceder och Stilla dagar i Mixing Part av Erlend Loe. Idag fick jag också Och allt är förvridet av Emma Ångström som jag också skulle vilja hinna med.

Fortfarande finns också ett par Sarah Dessen böcker hemma, men jag nöjer mig med det här så länge. Det lär räcka och bli över.

6 reaktioner på ”Läsplanering oktober”

  1. Birros bok är en bok du nog vill läsa korta perioder i samtidigt som du läser en annan bok in i mellan. Birro mår man bäst av i små doser utspridda.

  2. Det tog lång tid för mig att ta mig igenon Kattöga, men den växer i efterhand. Den gjorde ont att läsa också, tycker jag.

  3. Vad mycket fin läsning du har att se fram emot! Är också sugen på många av dessa titlar. Däremot har jag inte läst någon av dom så jag kan inte komma med tips.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: