Tematrio – Läst i sommar

Lyrans tematrio denna vecka handlar om sommarläsning och hon vill att vi ska berätta om tre minnesvärda texter vi läst i sommar.

Efter att ha rådfrågat mina läslistor har jag kommit fram till följande läsvärda trio:

1. Den hemliga historien av Donna Tartt har jag så äntligen läst och jag tyckte mycket om den. Jag gillade de udda personerna och den suggestiva stämningen. Det får bli en repris av inlägget snart.

2. Sonya Sones är en ny favorit och de två böckerna jag läst av henne helt fantastiska. Vilket språk! Helt underbart. Tyckte nog lite mer om första boken Vad mina vänner inte vet, men fortsättningen är också fantastisk. Superlativen räcker inte till. Jag älskar prosalyrik! Har någon fler tips?

3. Det sparsmakade har vunnit mitt hjärta i sommar och klassikern On the beach av Nevil Shute hör definitivt till favoriterna. Att leva som om varje dag vore den sista får en helt ny innebörd.

2 reaktioner på ”Tematrio – Läst i sommar”

  1. Åh. Jag visste inte att Sonya Sones har översatts till svenska. Jag köpte en ungdomsbok på måfå när jag var i London 2002 (eller 2003, minns inte..). Det råkade bli just Sonya Sones – Stop pretending: What happened when my big sister went crazy. Jag tyckte den var riktigt, riktigt bra! Ett riktigt lyckokast! 🙂 Nu ska jag absolut läsa hennes två översatta böcker.. 🙂

  2. Då är det väl bara jag kvar som inte läst ”Den hemliga historien” då, jag tänkte läsa den i höst och hoppas på att jag ska tycka lika mycket om den som alla andra 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: