Boknostalgi: I don’t know how she does it

I don’t know how she does it av Allison Pearson kom ut 2002, på svenska året efter med titeln 28 timmar på ett dygn och blev senare film med Sarah Jessica Parker. Vi får möta Kate Reddy, som försöker jonglera barn, familj och en karriär. Det går självklart inte att hinna med allt, men ytan behöver vara intakt till varje pris.

Jag hade inga barn när jag läste den, men vet inte om det gjort någon skillnad. Stress kunde jag definitivt relatera till även utan barn och jag minns fortfarande scenen där Kate mitt i natten står och försöker få de köpta pajerna att se hembakade ut. Desperationen är total och visst är det tragiskt att det ska vara så viktigt att framstå som någon som hinner allt.

Efter Pearsons bok har det kommit många fler som handlar om sönderstressade mammor, men det här var på många sätt originalet.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: