Tänk om jag satsat pengar!

I år har jag verkligen lyckats tippa riktigt bra gällande vilka bidrag som går hem hos svenska folket i Melodifestivalen. Dagens finalbidrag blev John Lundvik och Bashira, precis som jag tippat och faktiskt satte jag även att Lisa Ajax och Arvingarna skulle få en ny chans.

Att Pagan Fury skulle komma sist hade jag också förutsätt, men när jag såg intervjuerna med publiken från dagisrepet blev jag tillfälligt lite oroad. Barnen verkar ha gillat monster på scen, men det räckte inte. Skönt.

Anton Hagman fick nöja sig med en sjätteplats, vilket var lite sämre än jag hade tippat. Jag förstår varför när jag hör och ser hela uppträdandet. Känner dig är verkligen långt ifrån en ny Kiss you goodbye. Faktiskt är det en ganska pinsam låt och det faktum att han hade med sin flickvän i artistpresentationen fick mig att leta efter en gigantisk skämskudde.

Lisa Ajax imponerade rejält och även om Torn inte är en låt jag hade lyssnat på i ett annat sammanhang tycker jag att hon gör ett riktigt bra jobb. Det ska bli spännande att se vem hon får möta i Andra chansen och hur det går där.

Arvingarna vann den första Melodifestivalen där publiken fick ringa in och rösta på sin favoritlåt. Eloise var omodern redan 1993, men jag kan ändå uppskatta den i efterhand. Årets låt I do är verkligen inte min grej, men jag fattar varför den gick till Andra chansen och tror att den säkert är rolig att dansa till om den sortens musik är det man gillar. Dessutom kan Casper Janebrink utan tvekan sjunga och låten är smittande glad, raden “man tar det för givet, livet” är snudd på pekoral, men budskapet kan säkert gå hem.

Jag tippade att Bishara skulle skrälla och fick rätt. Den lilla sextonåringen gick direkt till final, vilket självklart har med att sångröst att göra, men också med det faktum att han har megamånga följare på Instagram. Inledningsvis darrade rösten betänkligt, men han kom igång och jag blev faktiskt riktigt imponerad. Det här är en kille som kommer att gå bra mycket längre än till en final i Melodifestivalen. Det skulle kunna bli så att han vinner hela skiten.

Ann-Louise Hanson slutade femma och jag är glad över att det gick bättre för henne än jag tippade. Till skillnad från andra veteraner i årets tävlingen var Hanson säker och faktiskt bra på riktigt. Hon gav mig deltävlingens första och enda rysning, i positiv bemärkelse och Kärleken finns kvar, som dottern Josefin Glenmark-Breman varit med och skrivit, kommer mycket troligt att bli en monsterhit. Hyllningen till Lill-Babs i artistpresentationen berör verkligen och texten som tillägnas alla som mist någon nära är riktigt fin.

Jag blir så glad när jag ser och hör John Lundvik sjunga och det är jag bevisligen inte ensam om. Precis som jag tippade gick han direkt till final med låten To late for love, som är en riktig “sjunga-högt-i-bilen-låt”. Han sjunger sjukt bra och kören är helt fantastisk. John Lundvik kommer att glänsa även i finalen, men hur det går där får jag fundera lite på och återkomma om. Klart är att chansen är ganska stor att den slutliga segraren tävlade i Lidköping ikväll, men också att John Lundvik redan är med i Eurovision som låtskrivande. Han har nämligen skrivit Storbritanniens vinnarbidrag.

Nästa vecka är det dags för Andra chansen, en del av tävlingen jag både kan ha och missa och sedan är det final. Då har mina tonåringar lovat att titta med mig. Bara en sån sak gör det värt att hålla ut.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: