Sista deltävlingen från Lidköping

Dags för fjärde och sista deltävlingen i årets Melodifestival, som sänds från Lidköping där svågern varit med och byggt scen. Oklart hur lycklig han var över det, men förhoppningsvis håller den i alla fall.

Pagan Fury är ett tv-spelsband, vilket måste vara första gången i Melodifestivalens historia. Det verkar lite oklart vilka som egentligen är med i bandet för på scenen står endast sångerskan Mia Stegmar. Enligt henne handlar det om att de andra (tre ?) inte vill stå och fejkspela på scenen, men  bandet har också fått mycket kritik för att vara för nära knutet till spelet Crusader Kings och därmed fungerar framträdandet som marknadsföring/reklam. Låten som Stegmar framför heter Stormbringer och den har hon skrivit tillsammans med Tobias Gustavsson, Fredrik Thomander och Anders Wikström. Jag tycker att det är en riktigt kass låt, men den här sortens Evanescence-doftande folkmusikrock brukar tyvärr gå hem. Jag tippar och hoppas ändå att de hamnar sist.

Anton Hagman slog igenom i Melodifestivalen 2017, då han tog sig vidare från Andra chansen genom att slå ut förhandsfavoriten Loreen. Jag hörde låten Kiss you goodbye på radio förra veckan och tycker faktiskt att den är riktigt bra på ett tuggummipoppigt sätt. Årets låt heter Känner dig och den har Anton Hagman skrivit tillsammans med Gusten Dahlqvist, Oliver Forsmark och Jakob Hjulström. Det här är en helt annan sorts låt och jag tror säkert att den kan bli en radiohit, men jag är inte helt övertygad. Det finns så himla många snarlika låtar just nu framförda av unga killar som likadant och ser typ likadana ut (lustigt med alla klonerna på scenen förresten). Femma tippar jag.

Lisa Ajax är veckans Idol-representant och tävlar för tredje gången. Låten heter Torn och är skriven av Isa Molin. En riktigt snygg låt, men så otroligt långsam. Jag har svårt att tro att den funkar i sammanhanget, men har gärna fel. Det korta klippet från genrepet är dessutom lite svajigt och då tror jag inte det funkar. Oddsen säger dock något annat och Ajax är stor favorit. Vanligtvis sjunger Ajax riktigt bra, men jag tror tyvärr inte att det räcker längre än till Andra Chansen om ens.

Arvingarna är tillbaka i Melodifestivalen med låten I Do som sångaren Casper Jarnebrink skrivit tillsammans med Mikael Karlsson, Nanne Grönvall och Thomas “Plec” Johansson. Det är en typisk dansbandslåt med en poppig refräng och massor av körer. Jag tycker verkligen att det är en riktigt dålig låt, men så är det verkligen inte min genre heller. Den går säkert utmärkt att bugga till och samtidigt skråla med och det är extremt svårt att förutse hur många som kan tänkas rösta. Jag tror ändå att kombinationen av dansbandsfans och dagishoppare gör att Arvingarna tar sig till Andra Chansen.

Bishara är däremot en riktig färsking. Han upptäcktes på Instagram av Laila Bagge och ser yngre ut än sina 16 år. Hans låt heter On My Own och är skriven av Markus Sepehrmanesh, Benjamin Ingrosso och Robert Habolin. Lillkillen kan helt klart sjunga, har knappt kommit i målbrottet och tankarna går till en ung Michael Jackson. Om Bisharas röst håller tror jag att han kan bli veckans skräll och ta sig direkt till final.

Ann-Louise Hanson är veckans riktiga veteran. Hon är med i tävlingen för fjortonde gången med låten Kärleken finns kvar skriven av David Lindgren Zacharias, Josefin Glenmark-Breman och Olof “Ollie” Olsen. Jag förstår inte riktigt årets trend att bjuda in lite för gamla artister och låta dem framföra rätt kassa låtar, men det lilla jag hört lav Hanssons låt åter ändå hyfsat. Däremot tror jag att hon får nöja sig med en sjätteplats även om det kommer att bli en radiohit i alla fall på P4.

Sist men inte minst äntrar John Lundvik scenen. Han slog igenom som sångare förra året i Melodifestivalen med fina My turn och tävlar i år med låten Too Late For Love som han skrivit tillsammans med Anderz Wrethov och Andreas “Stone” Johansson. Det här är helt klart veckans bästa låt och jag blir förvånad om Lundvik inte går direkt till final och där tar en topplacering. En låt att bli glad av.

Bashira och John Lundvik till final alltså om jag får som jag vill. Till Andra chansen tar sig Arvingarna och Lisa Ajax. Anton Hagman blir femma, Ann-Louise Hanson sexa och Pagan Fury sist. Det känns dock oväntat svårtippat och min positiva trend kanske slutar ikväll. Annars har jag varit riktigt bra på tippandet i år, faktiskt bättre än många av kvällstidningarnas experter.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: