Känslofylld bibliotekariemonolog

kod_400-193x300

Kod 400 av Sophie Divry utspelar sig på ett bibliotek. Vi får träffa bibliotekarien som håller till på geografiavdelningen. Hon har klassificerat och sorterat böcker i tjugofem år och hennes jobb är att synas och märkas så lite som möjligt. Hon befinner sig i källaren på biblioteket och det hatar hon alla arkitekter för. Arkitekterna som inte tänkt på dem som jobbar under jord.

Dewey konstruerade ett klassifikationssystem med 10 huvudklasser. Då var klass 400 språk, nu har språk flyttats till klass 800 och klass 400 står tom. Därav titeln. Vår bibliotekarie fokuserar på klass 900, men den geografiska delen, inte den historiska. Där möter hon någon som sovit över på biblioteket, en ung man som studerar och ibland går hon upp till kollegorna som hon kallar ”högfärdsblåsor”.

I en känslosam och mycket charmig monolog får vi möta en människa som definitivt tänker mer än hon talar. Jag tycker väldigt mycket om den här korta och intensiva berättelse.

 

4 reaktioner på ”Känslofylld bibliotekariemonolog”

  1. Har för mig att den finns som e-bok. Det är inte bra för mig att kika in är alltför ofta… att-läsa-listan blir bara längre och längre. 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: