22 december Natanael, Jonatan

december

Nate i Six feet under heter egentligen Nathaniel Fisher Jr och spelas av Peter Krause. En serie som du verkligen måste se om du inte redan gjort det. Vansinnigt bra.

Nathaniel Parker spelar Thomas Lynley i filmatiseringarna av Elizabeth Georges böcker. Han liknar egentligen inte alls den Lynley som beskrivs i böckerna, i alla fall inte utseendemässigt, men jag gillar hans rolltolkning lika fullt.

Jag har faktiskt aldrig läst The Scarlett Letter av Nathaniel Hawthorne. En klassiker är den lika fullt och ganska chockerande när det begav sig.

”Kasper och Jesper och Jonatan, badamdamdamdam….” Ja, visst måste rövarna från Kamomilla stad få vara med idag, när en av dem har namnsdag. Tre kanske inte så vise män som gör så lite de kan.

Jonathan Tropper är en riktigt bra författare, som skriver böcker om män som skulle kunna kallas lad-lit. Hans böcker ges ut på svenska av Gilla böcker och rekommenderas varmt.

Jonatan räddar sin bror Skorpan från ett brinnande hus, men dör själv. Bröderna Lejonhjärta återser varandra i Nangiljala då även lillebror Skorpan dör. Vilken sorglig historia egentligen och helt klart en av Astrid Lindgrens bästa.

Vem vill du fira lite extra idag?

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: