9 december Anna

Idag firar vi Anna och jag bjuder på några tips som har med dagens namn att göra.

Anna Fredriksson har tidigare skrivit för TV, men nu också två romaner som jag läst och tyckt om. Speciellt Sommarhuset bjöd på en hel del igenkänning.

Lilla Anna var en stor barndomsfavorit. Nu förstår jag inte riktigt varför, det händer inte direkt mycket i böckerna om henne. Bilderna är dock fortfarande mycket fina. Nu kan man se Lilla Anna och Långa Farbrorn på film.

Anna i Stalins Kossor av Sofi Oksanen har ett minst sagt problematiskt förhållande till livet i allmänhet och mat i synnerhet. Jag var inte superimponerad av den här boken och har inte läst något mer av Oksanen, men jag ska verkligen göra det. Någon gång.

Felicia Feldt skrev boken Felicia Försvann om sin mamma Anna Wahlgren. Frågan är självklart om bokens Anna är den riktiga, eller ”bara” en karaktär. Därom tvistar Felicia och hennes mor.

Anna Gustafsson Chen, översätter Mo Yans böcker till svenska och är extra aktuell just nu. I debatten kring pristagaren har jag blivit mindre och mindre sugen på att läsa något, men faktum är att det är just översättaren som för mig blivit ett skäl till läsning. Hon och de galet fina omslagen. Och ja, jag vet att mina argument är något ologiska.

Anna i Downton Abbey är en av mina favoriter. Jag hoppas att hon äntligen får må lite bra nu. Det är dags för det…

 

 

2 reaktioner på ”9 december Anna”

  1. Jag gillade iofs Stalins kossor men tycker du ska läsa Utrensning. Jag känner på mig att du kommer gilla den och den var betydligt bättre än Stalins kossor dessutom! Annars kommer ju en ny Oksanen på svenska till våren.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: