Är intresseklubben redo att anteckna?

Fick utmaningen från Bibliotekskatten att berätta 8 saker om mig själv. Håller med om att det är lite kedjebrevskänsla över dessa enkäter, men samtidigt är det kul att läsa andras svar, så jag får väl bjuda på några själv.

1. Jag är vansinnigt rädd för is. Skulle aldrig ta på mig ett par skridskor, inte heller promenera på sjöar med is (inte heller ut is självklart) eller ens gå på vattenpölar som frusit. Det blev inte direkt bättre när jag läste den här boken.

2. Jag sjunger gärna högt, mycket högt i bilen. Speciellt på väg till jobbet för att vakna till ordentligt. Gärna något som peppar mig, som It’s my life med No Doubt eller Animals låt med samma namn. Håkan Hellströms En vän med en bil är dock livsfarlig. Då sjunger jag så att jag nästan kör av vägen.

3. Jag är verkligen inte bra på att gå upp på morgonen och inte heller bra på att komma i säng på kvällen. Om jag fått bestämma helt själv skulle jag lägga mig vid 01.00 och vakna vid 11.00. Och ja, jag behöver säkert minst 10 timmars sömn. Funkar inte riktigt så i verkligheten tyvärr.

4. Jag lider ganska ofta av grodor som hoppar ur munnen, en dignos som skulle kunna kallas ”tala först och tänk förhoppningsvis sedan eller kanske ännu hellre inte för det kan bli lite jobbigt då”. Å andra sidan är jag ofta ganska glad över min stora käft.Den har hjälp mig mer än den själpt mig.

5. I torsdags lärde jag mig mitt första ord på oromo, ”tolé tolé” (osäker stavning) som betyder ”okej”. Jag möter väldigt många spännande språk i mitt jobb, men har svårt att lära mig mer än enstaka ord.

6. Jag är grymt envis och ger i princip aldrig upp om jag bestämt mig för att genomföra något. Självklart är jag också en dålig förlorare, men det har blivit bättre. Måste ju försöka vara lite av en förebild för smågrabbarna i familjen.

7. Till skillnad från resten av bokbloggarvärlden är jag inte alls förtjust i hösten. Jag vill ha sol, värme och läsning på altanen eller i trädgården, inte regn på tvären som det allt som oftast är i Göteborgsområdet på hösten.

8. Jag har väldigt dåligt lokalsinne. Pinsamt dåligt faktiskt. Kan inte heller läsa kartor och den kombinationen är kanske inte den bästa. Rekordet var när jag åkt med en kollega till jobbet i flera månader från Majorna till Hisingen och ändå åkte fel när jag skulle köra dit själv.

Jag har försökt fundera ut bloggare som inte fått den här utmaningen och skickar därför till fyra bokklubbsvänner i två olika bokklubbar: Berättarperspektiv och Bokfröken i klubben som mest dricker vin och Massor av ord, samt Rainred i bokklubben där vi faktiskt pratar böcker.

 

4 reaktioner på ”Är intresseklubben redo att anteckna?”

  1. Skönt att höra att det inte bara är jag som har ett extremt dåligt lokalsinne. Jag är glad att min yngsta dotter var med när vi skulle åka hem från Helsingborg i somras för annars hade jag villat bort mig totalt på Centralen i Stockholm. Hon hade dock stenkoll på läget och har varit där en gång!?

    1. Det funkar hyfsat när jag måste hitta, men oftast litar jag på att andra hittar och hämger på. Kan då uppstå lustiga situationer när även den personen är en sådan som litar på andra.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: