Bokmässepepp del 1: Fiktiviteter

Pepp, pepp, pepp inför bokmässan som för mig är det ett gyllene tillfälle att träffa mina boknördsvänner, vilka annars finns i den virtuella världen. En av dem jag absolut kommer att hänga med är Helena på Fiktiviteter, kanske den bloggare jag känt längst. Hon får därför äran att inleda denna inläggsserie som varar ända fram till bokmässan.

I slutet av september är det Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vad har du för planer för årets mässa?

Mina planer är ganska oplanerade (som vanligt). Jag åker ner med jobbet på torsdag och hoppas på att Bibliotek Värmland som jag jobbar för ska vinna utmärkelsen Årets bibliotek. Fredag-Söndag är ganska oplanerade men jag hoppas på små mängder bokshopping, stora mängder bloggarmöten och en hel del intressanta seminarier.

 

Vilken författare vill du absolut lyssna till?

Jag vet inte om jag har någon sådan faktiskt, jag glider mest runt och kollar programmet varje morgon för att bestämma vad jag måste hinna med under dagen. Känner mig som en dålig mässbesökare (och bokbloggsmaffiarepresentant) men jag har faktiskt rätt dålig koll på vilka som kommer…

 

Vilken monter missar du inte?

SF-bokhandeln, Sekwa, X-publishing. Med tanke på att det blir x antal varv runt mässgolvet så hinner jag nog besöka så gott som varenda monter men de tre är måsten.

 

Är det någon författare du köper en signerad bok av?

Nej, inte som jag planerat i alla fall. En gång för väldigt många år sen, på min första mässa, fick jag en bok signerad av Jonas Gardell och förra året signerade Christoffer Carlsson sin Den enögda kaninen på bokfrukosten under mässan och det är fortfarande mina två enda signerade böcker. Det räcker nog så.

 

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Svårt! Jag vill inte säga en svensk författare men det går upp för mig just nu att jag inte läst så mycket annat nordiskt. Tove Jansson förstås. Och Edith Södergran. Sen gillade jag Sjón väldigt mycket och vill gärna läsa mer än hans Skymningsinferno. Den enda norska författare jag kommer på för tillfället är Margit Sandemo (förlåt hela Norge!) och det tänker jag inte säga eftersom jag inte vill framstå som helt förryckt (och för att det inte är sant).

 

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Hela hemligheten ligger i skovalet! Man kan komma med värsta planeringen och vara hur förberedd som helst, har man valt fel skor sitter man ändå halvgråtande på golvet i ett hörn efter någon timme. En vattenflaska i ryggsäcken (ryggsäck är också bra!) är också ganska livsnödvändigt.

 

Det här med skor kommer ni att få läsa om fler gånger kan jag lova och det av en anledning. För dem med seminariekort finns det i alla fall tillfälle att sitta ner. Vill ni hitta Fiktiviteter-Helena är det alltså ett hett tips att hänga hos Sekwa, x-publishing eller SF-bokhandeln. I de två förstnämnda kommer ni garanterat att hitta mig också. 

7 reaktioner på ”Bokmässepepp del 1: Fiktiviteter”

  1. Kul Helena – ser särskilt fram emot det där med stora mängder bloggarmöten! Det blir hjärtat i mässan iår!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: