Det är värre än någonsin

Har din bokblogg förändrat till boknörderi?

Så frågar Annika.

Kort svar:

Skojar du?

Långt svar:

Jag har alltid varit en läsare av stora mått, men inte alltid en datanörd. När internet blev mer och mer viktigt började jag dock upptäcka bloggar i allmänhet och bokbloggar i synnerhet. Jag var ganska sen jämfört med många andra, men någon gång under hösten 2008 började jag läsa Bokhora, Språkmakargatan och senare också Paperback Lover och Lyrans Noblesser. Jag märkte att det fanns andra boknördar där ute och det gjorde mig glad.

1999 läste jag 43 böcker. Inte få, men inte heller speciellt mycket. Inte ens en bok i veckan. Året efter reste vi en del och jag läste 73 böcker. Ganska mycket. Sedan pendlade antalet mellan drygt 40 och någonstans runt 80.

2009 började jag bokblogga i januari och det året läste jag 142 böcker, 2010 blev det galna 165 böcker och förra året 164. Jag har blivit en storläsare och mycket tack vare min och andras bloggar.

Det är en härlig värld den här bokbloggarvärlden. Trevliga människor som delar min passion för böcker. Nu får jag boktips så att det räcker och blir över, vilket betyder att utbudet av möjliga böcker att läsa är större än någonsin.

Lägg där till SvB:s bokkataloger som numera landar i lådan med jämna mellanrum, förlagens pressidor som jag klickar in på med jämna mellanrum och så ynnesten att faktiskt få böcker mot att skriva om dem.

Jag befinner mig mitt i böckernas värld och jag älskar det!

14 reaktioner på ”Det är värre än någonsin”

 1. Vilket fint inlägg! Nickar och håller med dig i allt! Jag tänker ibland på att det faktiskt fanns en tid då jag inte hade något att läsa. Helt otroligt när man ser mina högar idag.

 2. Jag har alla de där högarna med böcker som behövs. Och en bokblogg har jag också.
  Jag önskar att jag fick fart på mitt läsande och framför allt mitt bokbloggande.
  Jag är väl seg i starten…
  Jag fortsätter nöta så får vi se om jag kommer någon vart med detta. 🙂

  1. Jag sätter upp mål för mina inlägg och publicerar varje dag oavsett inspiration. Det var när jag började med det, efter ett halvår eller så, som jag kom igång ordentligt.

 3. Visst blir det bara värre och värre, jag har prioriterat att läsa litt vet i stället för att tacka jag till ett mer välbetalt jobb…

  1. Jag har gått ner i tjänst i år för att plugga svenska. Förhoppningsvis littvet som del av det. Måste bara hitta tillbaka till mitt akademiska språk som jag en gång hade…

 4. Känner likadant! Bokbloggarvärlden öppnar upp för så otroligt många bra boktips så sedan jag börjat bokblogga så har att-läsa-listan vuxit med väldigt stora mått 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: