Vampyrmonster gillas av grabbarna O

Härom kvällen hade vi inget att läsa och letade därför e-böcker att låna. Vi fastnade för Zamira och vampyrmonstret Zoltan av Malin Norlander. Coola namn på Z och ett vampyrmonster, kan det bli bättre?

Zamira har det inte lätt i skolan. När hon kommer dit med en ny mössa som mamma har stickat, retar alla henne. Hon tänker att allt säkert blir bättre om hon tar med sig ett superfarligt vampyrmonster till skolan.

Ingen tror på Zamira, men faktum är att vampyrmonstret Zoltan bor i källaren och han vill gärna följa med till skolan. Han lovar att inte suga blod och som tur är får de blodpudding i bamba.

Jag älskar lärarens reaktion, eller snarare brist på reaktion,  när Zoltan kommer in i klassrummet:

Med Zoltan som kompis blir det lättare för Zamira. Det är inte alla som har en kompis som är vampyrmonster.

Det här är en rolig bok om ett allvarligt ämne. Hur ska man egentligen göra om de andra barnen i skolan inte är snälla? Vi gillade berättelsen om Zamira och Zoltan alla tre och rekommenderar den till dem som gillar lite småläskiga och tokroliga böcker.

Boken är utgiven av Pupill förlag och finns endast som e-bok.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: