Dagens EM-böcker England

Vet inte ens om jag vill/vågar se dagens match. Tanken är att det ska ske på en personalfest, men ska jag se fotboll får det bli hemma för mig själv. Skulle kunna ta bilen och åka hem lagom till matchstart. Alternativ packa med mig en rejäl flarra vin till festen ifall jag behöver dränka mina sorger.

Hur som helst så är England motståndarlaget idag. De var inte helvassa mot Frankrike, så det skulle kanske gå att ta hem 3 poäng. Det har ju hänt förr mot England.

Nu är det i alla fall böcker som gäller. Med reservation för att någon walesare slinker med har jag valt ut några engelska favoriter. För att inlägget inte skulle bli maratonlångt har jag koncentrerat mig på nutida författare.

Det fanns en tid då jag absolut älskade Rosamund Pilcher och då kanske främst Snäcksamlarna ochSeptember.  Tror inte att jag skulle älska dem lika mycket som då. Var sak har sin tid.

Lucy Dillon får symbolisera dagens myspysböcker, som jag ändå kan tycka är trevliga ibland. Jag har läst två böcker hittills, Hundar, hus och hjärtats längtan och Happy ever after.

Det var länge sedan jag läste något av Ben Elton, men hans Dead famous var helt briljant. Den handlar om en dokusåpa lik Big Brother där deltagare mördas.

Rebecca Frayn har skrivit Deceptions, vars omslag knockade mig fullständigt och vars innehåll stannat kvar. Boken handlar om en son som försvinner och vad som händer med hans familj.

Elly Griffiths måste självklart vara med, då hennes böcker om arkeologen Ruth Galloway är så himla bra. Härlig miljö, trevliga personer och lagom spännande fall att lösa. Läses med fördel på engelska.

Peter James skriver deckare om Roy Grace, som utspelar sig i Brighton och Hove. En mycket bra författare som jag definitivt vill läsa mer av. Faktum är att Grace tagit över efter Bosch som min favoritdeckargubbe. Nu är Roy Grace visserligen så ung som runt 40, men ändå.

Tony Parsons första bok Man and boy är kanske också hans bästa, men de flesta böcker är ändå väldigt läsvärda. Jag är svag för brittisk ladlit måste jag säga.

Jag älskar Nick Hornby. Visst innehåller även hans produktion ett bottennapp eller två, men när det är bra är det verkligen bra. Bland favoriterna finns High Fidelity, A long way down och Juliet, naked.

Så får vi väl jämna ut inlägget med en dam så här på slutet. Speciellt med tanke på att drygt 22 män ska springa runt på en fotbollsplanen. Tid för Lisa Jewell, chiclitqueen (ser lite märkligt ut ihopskrivet) med en lång rad bra böcker i bagaget. Senast Syskonmakaren som är en trevlig historia om syskon som hittar varandra.

3 reaktioner på ”Dagens EM-böcker England”

  1. Rosamunde Pilcher är en liten skämsfavorit hos mig. Det är egentligen inte bra, men jag har läst Snäcksamlarna och September fler gånger än vad jag vill erkänna. Parsons och Hornby är underbara och Dillon har jag varit sugen på länge. Kul dock att du har Juliet, Naked som en av dina Hornby-favoriter. Jag avskydde den och var arg på honom ett bra tag efteråt.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: