Jag är utmanad!

Janis var inte imponerad av att jag sågade fem av hennes favoritböcker och gav mig en utmaning.

Ta en snabbtur i bokhyllan och plocka ut de 10 som bara måste få med dig om du snabbt måste lämna ditt hem! Tänk inte länge, grabba bara tag i måstena!

Jag är stökig och slarvig när det gäller det mesta, men mina favoritböcker är samlade på en hylla. Tio stycken säger du. Hjälp, jag har flera böcker som jag av ren nostalgi inte skulle vilja släppa och andra som visserligen är skitbra, men som är lättare att ersätta.

Jag plockar till mig, Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström som var min gammelmormors, egentligen skulle jag därför vilja ta med mig hela serien, men nöden har ingen lag och jag får nöja mig med del 1. Den är blå och utgiven av Tranan. I boken finns ett vykort med inbjudan till ABF:s läsecirkel om boken.

Gammelmorfars syster Berta älskade böcker och flera av hennes gamla ungdomsböcker står nu i min hylla. Dels de två första böckerna om Anne på Grönkulla samt hela serien om Kulla Gulla. Av dem tar jag med mig både Anne på Grönkulla och Vår vän Anne då de är så himla fina, samt Kulla Gulla och Kulla Gullas myrtenkrona, först och sist i serien alltså. Jag måste också ta med Emily gör sitt val av L M Montgomery och i alla fall Gyllene år av Laura Ingalls Wilder. Hade gärna plockat med hela serierna där också.

7 böcker alltså och 3 kvar. Om jag inte hinner tänka, och det ska jag ju inte, så blir det  böckerna som står på samma hylla, Köksgudens hustru av Amy Tan, The Barrytown Trilogy av Roddy Doyle och Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån av Bodil Malmsten.

Nu hoppas jag aldrig att jag ska behöva välja endast tio stycken av mina hundratals böcker, men valet är ändå gjort. De sju första kommer alltid att förbli desamma skulle jag tro, de andra tre är inte lika genomtänkta men väldigt, väldigt bra.

Vilka tio böcker väljer du?

2 reaktioner på ”Jag är utmanad!”

  1. Ah, du fick med dig Fogelström och Bodil Malmsten – det fick inte jag fastän jag helt klart inte skulle klara mig utan dem! Jag fick lite panik fastän utmaningen var min egen och det faktiskt inte brann i knutarna på riktigt! Roddy Doyles ”The woman who walked into door” fick jag också lämna. Jag tog inga hänsyn till om de kan ersättas i så fall hade jag förstås satsat på några förstautgåvor – nu fick jag till och med mig pocketböcker!
    Ska skriva vad det blev i ett blogginlägg, kommer snart på webben!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: