Länder jag vet lite om

Jag tänker mig fortfarande en verklig sommar och klickar runt för att leta fler böcker som lockar till läsning. En sak som är så bra med böcker (en av många ska tilläggas) är att det går att besöka länder som i verkligheten är ganska svåra att besöka och dessutom få ta del av information som annars hade varit svår att få ta del av.

Idag hittade jag en reportagebok om Nordkorea som jag verkligen skulle vilja läsa. Den är skriven av Barbara Demick och heter Inget att avundas: Vardagsliv i Nordkorea. Tråkig titel, vackert omslag och förhoppningsvis spännande innehåll.

Vidare skulle jag gärna läsa Everything is broken: Life inside Burma av Emma Larkin som kommer ut i början av juli.

Ni ser att jag gör det igen. Listar böcker jag tänker läsa, trots att vi alla vet att det då inte räcker att läsa ens 160 böcker på ett år. Det finns så mycket spännande att läsa och så mycket att lära genom läsning.

 

 

2 reaktioner på ”Länder jag vet lite om”

  1. hoppet om att hinna läsa allt är det sista som överger människan…
    Båda böckerna verkar riktigt spännande, de slutna samhällena får man ju så lite kunskap om på annat vis.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: