Ännu en läsutmaning

Jorden Runt är ett måste trots att jag aldrig får läst alla böcker jag tänkt och definitivt inte rätt månad. Ganska okej gick det ändå i år måste jag säga och som vanligt gick jag ut hårt.

I februari läste jag Stalins kossor av Sofi Oksanen och var inte direkt imponerad. Nu är Utrensning inköpt och den coola finländskan ska få en chans till.

Mars blev min mest lydiga månad och två böcker lästes, den tredje hade jag redan skrivit om. Alexandre Najjars Krigets skola var en bra och annorlunda krigsskildring och jag gillade också den grafiska romanen Persepolis.

Asien hoppade jag helt över, men i Oceanien blev det fart på mig igen. Jag var inte överväldigad av Boktjuven som många andra verkade vara, men On the beach föll mig definitivt i smaken. Jag valde den istället för Fem svarta höns som jag redan läst.

Som vanligt torskade jag i Sydamerika. Det tar nästan alltid emot när det handlar om den världsdelen. Något att åtgärda nästa år kanske. Jag fick dock äntligen tummen ur att läsa Alice Munro och Assia Djebar något som jag är väldigt glad över.

Och så slutligen tillbaka i Europa och Den röda soffan som var en liten pärla.

Jag ser fram emot nästa års resa och då ska jag definitivt försöka läsa en bok från varje världsdel.

1 reaktion på ”Ännu en läsutmaning”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: