Snackisar jag inte läst

Jag tänkte vänta ett tag med att göra topplistor för 2010 då året faktiskt inte är riktigt slut ännu. En liten smygstart blir det dock med tio böcker alla andra läst och jag missat. Eller undvikit, för alla tio vill jag faktiskt inte läsa. I alla fall inte förrän hypen lagt sig.

Den här gången finns den ingen inbördes ordning:

1. Spill –  En damroman av Sigrid Combüchen tillhör definitivt en av de mest ombloggade böckerna i höst. Inte konstigt då Combüchen vann Augustpriset och boken dessutom verkar vara väldigt bra. En av de böcker jag vill läsa, men inte hunnit med.

2. Karl Ove Knausgårds självbiografiska mastodontverk Min kamp har lästs och hyllats av många. Trots detta känner jag inte alls för att läsa böckerna. Kanske någon gång, men definitivt inte nu. Allt snack om böckerna har gjort mig totalt osugen på att läsa dem.

3. När Utrensning av Sofi Oksanen kom ut i januari hade jag ingen större lust att läsa den då Stalins kossor inte var den läsupplevelse jag hoppats på. Nu verkar var och varannan bokbloggare både ha läst och älskat Utrensning och nu när den finns i pocket tror jag att jag slår till.

4. Att föda ett barn av Kristina Sandberg är en av de omskrivna böckerna som jag ser mest fram emot. Jag insåg dock just att jag måste ta bort Kristinas Sandberg från min Boktolva då jag faktiskt läst en bok av henne för några år sedan nämligen Ta itu. Det var en bra bok dessutom, men jag har inte kopplat ihop den med Sandberg. Nu blir jag dock ännu mer sugen på att läsa Att föda ett barn som alla verkar älska.

5. Riktigt bra böcker för ungdomar är något av det bästa man kan läsa både som vuxen i allmänhet och som lärare i synnerhet. Jag skulle verkligen vilja läsa Det händer nu av Sofia Nordin och snart dimper den ner på jobbet. Bäddat för boklån över lovet.

6.Himlen i Bay City av Catherine Makvrikakis verkar vara hur bra som helst, men ändå har jag inte kommit mig för att läsa den. Jag ska, jag ska!

7. Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld belönades med Augustpriset för bästa ungdomsbok och det är en av anledningarna till att jag verkligen vill läsa den. Det låter som en både ärlig och viktig ungdomsbok.

8. Jag vet egentligen inte varför jag inte läste Den drunknande av Therese Boman. Troligen för att recensionsexemplar uteblev och att jag sedan glömde bort den. Det kommer hela tiden nya böcker och tiden är knapp. Jag har dock hört mycket gott om Bomans debut och vill läsa den.

9.  Strindbergs stjärna av Jan Wallentin var årets Hypnotisören, uppskriven och hyllad innan någon läste den och sedan följde en rad mediokra recensioner blandade med ett gäng sågningar. Jag är inte sugen på att läsa årets snackis i deckarvärlden hur sympatisk författare än verkar vara.

10. Easter parade av Richard Yates har nu kommit i pocket och jag tror nog att den får följa med till Thailand. Jag lägger till ett nog då den visserligen verkar bra, men också nattsvart. Jag älskade dock Revolutionary Road och det ger pluspoäng.

Har du missat några snackisar i år?

8 reaktioner på ”Snackisar jag inte läst”

  1. Åh, massor här jag tänkt jag ska läsa också och en del jag faktiskt har läst med. Spill är jag fortf sugen på, fast fortfarande på plats 20 eller något på biblioteket. Utrensning blir det nog snart också nu när den kommit i pocket och Knausgård är i väskan just nu. Annat är jag mindre sugen på. Som Strindbergs stjärna t ex. vet inte riktigt varför den inte lockar men skönt att det finns sådana böcker också.

  2. Att föda ett barn lånade jag på bibblan idag! Strindbergs stjärna kan man definitivt hoppa över, om man inte vill läsa den bara för att se vad uppståndelsen beror på. Fast det fattar man ännu mindre när man har läst den:-)

  3. Har inte heller läst en enda av snackisarna ovan och det beror ju till största delen på att jag nästan bara läser pocket. Men Spill har jag hemma inbunden och Utrensning (som jag inte alls tänkte läsa och) som kom på pocket för ett kort tag sen kan bli aktuell för mig igen, av samma anledning som din.
    Himlen i Bay City önskar jag också läsa, den vet jag finns planerad på pocket åtminstone.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: