enligt O

Tankar från en bokberoende

Nu börjar spekulationerna

Adonis ligger i topp på Unibets lista över tänkbara vinnare av Nobelpriset i litteratur. Tvåa ligger Roth och trea Haruki Murakami. Mycket gubbar alltså, för visst kan det väl inte bli en kvinna i år igen? Att det hittills varit män typ varje år har tydligen ingen betydelse. Enda kvinnan är Joyce Carol Oates som jag gärna ser som vinnare. Enormt produktiv är hon helt klart som skrivit mer än hundra böcker. Jag har bara läst tre av dem.

Mina favoriter i repris just nu handlar om de böcker jag läst av författarna på listan, som Amos Oz. Adonis kommer att dyka upp och även Ko Un som är en av mina favoriter tillsammans med Assia Djebar som jag recenserar senare i dag. Som alltid håller jag också tummarna för Tomas Tranströmer.

Vem hoppas du på?

Föregående

Bokgeografi Ryssland

Nästa

Åkomman på väg att botas

6 kommentarer

  1. Jag hoppas på Murakami! Han har jag läst och gillat! Dessutom har jag åtagit mig på jobbet att hålla en “aktivitet” för våra besökare och presentera årets nobelpristagare. Är livrädd för att det blir en obskyr poet, typ Adonis!

    • Adonis är ganska bra, ingen allt för obskyr poet. Du fixar det säkert bra vem det än blir!

  2. Min ständige favorit Kadare är med ser jag.

    • Får väl läsa Kadare i höst. Han är en av få jag inte läst på listan!

  3. En afrikansk författare som Nuruddin Farah vore kul. Hittills har jag bara läst en av hans böcker, men ser fram emot att se honom på bokmässan och förhoppningsvis kunna köpa fler böcker!

    • Håller med om att det vore kul med en afrikan, men har inte läst Farah ännu. Assia Djebar är min afrikanska favorit därför!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: