Lite egoboost

Det har snurrat runt en award i bloggvärlden som jag skrivit om här. Visst kan det tyckas barnsligt, men det är ändå en trevlig gest att uppmärksamma de bloggare man uppskattar. Det görs både för att deras bloggar är bra, men också för att de bloggare man följer länge blir goda vänner trots att man aldrig setts.

Det var därför det kändes helt galet att välja ut sju, då jag följer så många bra bloggar. Hos Vixxtoria pågår en debatt om huruvida den här utmärkelsen över huvud taget handlar om kvalitet eller om det bara är ett sätt för (kvinnliga) bloggare att stänga ute andra. Absurt nog tycktes frågeställaren (som inte är Vixx) tro att vi bloggare som råkar ha snippa medvetet skulle stänga ute dem med snopp. Som om kön skulle ha någonting med saken att göra. Butter diskuterar fenomenet hos sig på ett bra sätt. Viktigt är att en minoritet inte alltid behöver känna sig förtryckt och att de faktiskt kanske inte ens behöver speciell behandling.

Är det så att du tillhör dem som känner dig utanför eller ännu värre utestängd skulle jag rekommendera dig att läsa tipsen på samma blogg.

Åter till anledningen till varför jag faktiskt skriver det här inlägget. Jag har nämligen fått utmärkelsen av tre bloggar till och även om jag tackat dem personligen vill jag gärna tacka dem här också. Om inte annat för att ni ska kunna hitta till dem.

Växdukshäftet är en ganska ny bekant och en trevlig sådan. Marie skriver personligt och delar mitt intresse för genus. Rekommenderas!

…and then there was Beatrix har jag följt lite längre och är en av få bloggare jag känner till i Göteborg. För visst måste du väl bo här någonstans? Vi har ganska lik boksmak som det verkar och därför tar jag tips från Bea på allvar.

Och så slutligen giganten Rebecka på Skriet från kärnfamiljen som jag tyckte kändes för stor för att nominera själv. En riktigt bra blogg om jämställdhet som jag följer med stort intresse.

Tack alla tre!

Jag tänker inte skriva 21 andra ”viktiga” saker om mig själv och inte heller nominera 21 bloggar till, men kikar du på de bloggar som finns i min bloggroll hittar du minst 21 pärlor.

Jag skulle istället vilja be er att tipsa om (sju) bloggar som jag ännu inte upptäckt och som ni tror att jag skulle uppskatta. Det behöver inte vara bokbloggar, men smink och kläder är inte riktigt min grej…

Bring it on!

5 reaktioner på ”Lite egoboost”

 1. En sak som Butter/Petter tar upp både i kommentaren hos mig, och mer explicit i sitt eget inlägg är ju att det finns måååååånga män som bloggar om litteratur, om än inte på det där privatspanande sättet som görs i våra mer eller mindre amatörbloggar (som är den slags bokbloggar som deltagit i diskussionen de senaste dagarna). Det skulle kunna vara så att den här bokbloggsnischen där vi befinner oss är full av kvinnor, men att det bara är en slags nisch i en värld där det fortfarande finns rätt många män. Vill man var konspiratorisk och ana patriarkala strukturer överallt kan man till och med säga att det faktum att högstatusmanligalitteraturbloggare inte socialiserar sig med privatspanarkvinnoboksbloggargänget betyder något. (Jag försöker inte var ironisk eller säga något mellan raderna här, jag bara undrar, helt stilla ut i luften.)

  Jag läser en massa bloggar som jag inte tror du skulle gilla, men jag ska se om jag kommer på nån mer i din smak 😉

  1. Det var en artikel för nåt år sen på DNs kultursida om bland annat bokbloggar. En sån där där artikelförfattaren frågar en massa människor eller kritiker vad de tycker. Flera svarade att de blev trötta när de läste bokbloggar bland annat för att där fanns så många stavfel. (Nu är min egen blogg i stort sett den enda av den här sortens bloggar där jag har sett stavfel så jag borde väl ta det personligt.)
   Bloggarna påstods enbart handla om bokfärger och hyllsortering. Den enda blogg som framhölls som läsvärd i den diskussionen var Malte Perssons Errata. Persson är poet och kritiker.
   Huruvida att den här delen av bloggofären är kvinnligt kodat spelar roll för den här nedlåtande synen kan man ju diskutera. Det var inget som gjordes i artikeln.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: