Bokfrågornas ABC del 9

Här kommer mina svar på den nionde bokstaven som är I:

I tisdags handlade det om en huvudperson du tycker om, nu undrar jag vilken person i böckernas värld som du identifierar dig med mest?

Det är lite Anne på Grönkulla över mig. Inte för att jag är en föräldralös liten flicka, men vi är ändå rätt lika. Mitt hår är rött om än färgat och jag är precis lika arg och frispråkig. När jag en gång blev kallad glasögonorm i första klass tog jag av min en sko och drog den i skallen på killen. Ingen kallade mig så någon mer gång och det tog lång tid innan jag pratade med honom igen. Jag delar också hennes passion för litteratur och kanske främst lyrik.

Internatskolor är populära att skriva om. Berätta om en bok som utspelar sig på en sådan.

Jag är rätt svag för böcker som utspelar sig på internatskolor och I en klass för sig av Curtis Sittenfeld är just vad titeln antyder något alldeles extra. Lee är en riktigt bra huvudperson som är intressant att följa.

Berätta om en bok som handlar om identitet och sökande efter densamma!

En annan bok som utspelar sig på en internatskola och i högsta grad handlar om identitet är Ränderna går aldrig ur av Agnes Hellström. Den handlar om Elin som försöker hitta sig själv och sin plats i hierarkin både på och utanför HUM.

Vilka bokrelaterade sidor på internet besöker du oftast?

Bokhandlar besöker jag allt för ofta och då främst Bokus, men på senare tid även the Bookdepository där jag hittat en massa engelska böcker till bra pris. Förutom de bokbloggar som finns i min bloggroll brukar jag också kika in på bokbloggar.nu och kolla läget. Om jag behöver boktips eller bara vill snurra runt bland böcker som jag kanske skulle tycka om surfar jag in på Bookdesire.

Som vanligt svarar du i din blogg eller i en kommentar. Skriv gärna en kommentar och/eller länka hit när du skrivit ett inlägg så att vi andra får läsa det. Läs gärna på följande bloggar för inspiration:

…and then there was Beatrix

Bokstunder

Bokstävlarna

Eli läser och skriver

Ems blogg

Ett liv utan böcker är inget liv

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Ikas ord 2.0

Mirthful’s bookblog

Paperback Lover

The week never starts around here

Tätortstimotej

Yfronten

You’re no different to me

9 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 9”

  1. Hahah drog du skon i skallen. Ja det var ju uppenbart en fungerande metod. Ibland är det inte helt fel med lite våld.
    Önskar jag var så modig när jag var liten. Men jag bara stod där och började gråta, eller så sprang jag gråtandes iväg och gömde mig. Det funkade sämre.Då var det nog extra roligt att vara dum mot mig.

  2. Jag har halkat lite efter, men jag ska försöka komma ikapp snart! Nu har jag i alla fall svarat på de här frågorna 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: