Lite romantiskt arbete

Kafka på jobbet ställde en fråga även denna söndag och jag kan säga att jag ägnat väldigt mycket tankeverksamhet åt att försöka hitta en passande man eller kvinna till Emelie i Per Anders Fogelströms Stad-serie. Nu är Emilie egentligen varken övergiven eller tragisk, men hon verkar så ensam. Visst har hon Jenny och Gunnar, men hon har ingen egen familj. Jag vet knappt om hon hade velat gifta sig egentligen, men en riktigt bra vän som kunde finnas där när alla andra snurrar runt i sina egna liv kunde hon gott behöva. Frågan är då vem. Det är här jag har fastnat.

Vem skulle kunna passa Emelie som faktiskt är plågsamt blyg många gånger och som dessutom ofta verkar trivas bättre själv. Hennes första kärlek Rudolf är långt borta i Amerika. Kanske hade hon velat resa dit och träffa någon där? Festa runt lite med den store Gatsby kanske?  Nej,  jag tror att hon trivs bäst i Stockholm ändå. Kanske hade hon kunnat bli den som fick ordning på Doktor Glas, men jag tror inte det.

Istället har jag faktiskt bestämt mig för att ge henne en väninna. En väninna med lite skinn på näsan som kanske kan få Emelie att våga sig ut i livet mer. Jag tänker då på Signe Thiel i Helena Henschens Hon älskade som säkert skulle inspirera Emelie till att gömma judiska flyktingar om inte annat.

Så där, nu har jag i alla fall nästan svarat på söndagens spörsmål.

1 reaktion på ”Lite romantiskt arbete”

  1. Snyggt svarat! Den tog du dig runt på ett lurigt sätt. Men vänskap skall på intet sätt ringaktas och du har rätt, Emelie behöver någon. Roligt att du lägger tid på att klura på mina frågor.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: