Bokcirkelstips i maj 2023

Nu har månaderna gått igen och det var ett bra tag sedan jag tipsade om böcker som passar extra bra att bokcirkla om. Här kommer i alla fall några titlar inför sommaren. De flesta finns i pocket. Fler lästips för bokcirklar hittar du här.

Drömmar till salu av Ada Wester är en trevlig bok om kvinnor i flera generationer. I nutid ärver Anni ett hus och flyttar dit för att uppfylla drömmen om att sälja antikviteter. I huset har andra kvinnor bott tidigare och dem får vi också lära känna.

I dina händer av Malin Persson Giolito handlar om två vänner. En av dem dör och den andra misstänks för mordet. Berättelsen backar och vi får veta vad som hände och hur det blev som det blev. Riktigt bra kriminalroman.

Skarp av Helena Dahlgren handlar om litteraturvetaren Emma Wijkman som är minst sagt misslyckad. När hon får ett vistelsestipendium i Norrbotten och en möjlighet att bo på gården där hennes favoritförfattare Beata Skarp levde.

Naturliga beteenden av Golnaz Hashemzadeh Bonde var en av de bästa böckerna jag läste förra året. Den handlar om en kvinna som just blivit mamma och får panik. Vi förstår att hennes uppväxt påverkat henne starkt och får följa med henne bakåt i tiden. Kommer som pocket i juni.

Rotlös av Tsitsi Dangarembga finns tyvärr inte i pocket ännu, men bör gå att låna hyfsat lätt på biblioteket. Det här är första delen i en trilogi om livet i Zimbabwe. Boken utspelar sig 1968 och när huvudpersonen Tambudzais bror dör får hon chansen att, som första flicka i släkten, utbilda sig på missionsskolan.

Image by Freepik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: