Just nu i april 2022

Ny månad och även om det på pappret är vår har det blivit vinter här. Fortfarande med en rejäl dos sol och ljus långt in på kvällarna, men minusgrader på nätterna. I mitten av månaden är det påsk och ledigheten är verkligen efterlängtad. De senaste veckorna har varit intensiva och nästa vecka är helt absurd. Skönt att få lite tid att förhoppningsvis hitta tillbaka till läsningen därefter. Så här brukar det vara vid den här tiden på året, men påsken var tidigare förra året och när vi körde just-nu-enkät i april 2021 var det påskafton.

Idag undersöker vi det kulturella nuläget med en just-nu-enkät. Svara gärna du också och kika in hos Helena, Anna och Ulrica som också svarat.

Just nu läser jag väldigt lite som sagt. Målet under mars var att återupptäcka gamla favoriter i Favorittolvan 2022 och därför är Andetag av Jennifer Niven och 1979 av Val McDermid påbörjade. Förhoppningsvis hinner (orkar) jag läsa lite i helgen. Jag ser också fram emot att läsa Den unge Walters lidande av Augustin Erba som just kommit ut.

Just nu tittar jag fortfarande Masterchef Australia, där det närmar sig final. Dessutom tittar jag på andra säsongen av Sweet Magnolias, men den är helt ärligt rätt kass. Även första säsongen var superamerikansk, men hade ändå viss charm. Nu är det bara för mycket. Trots det tittar jag vidare. Det är ändå bara två avsnitt kvar. Sedan sitter jag säkert där även när tredje säsongen kommer (för det lär ju bli en sådan) och beklagar mig för att jag glömt riktigt hur illa jag tyckte om säsong 2.

Just nu lyssnar tant på Tribe Friday som var nominerade till bästa band i P3 Guld och åkte ut raskt ur Melodifestivalen. De beskriver sin musik som indie-emo eller Swedish bubblegum emo och det känns som 1993 igen. Sedan lyssnar jag i små portioner på Thailandssvenskarna av Joakim Medin. Ljudböcker går alltid långsamt för mig, då jag bara lyssnar ibland i bilen, men den är bra.

Jag nu längtar jag efter påsken och att det ska bli vår (igen) men på riktigt den här gången. Förutom allergin är det här verkligen en fantastisk tid på året. Påskekrim längtar jag också efter att sätta tänderna i. Det får bli en sådan utmaning den här månaden.

6 reaktioner på ”Just nu i april 2022”

  1. Anna Johansson

    Augustin Erbas bok ser jag fram emot. Den väntar i min ljudbokshylla. Hans böcker är ju alltid så bra!

  2. Pingback: Just nu i april 2022 – • FIKTIVITETER •

  3. Pingback: JoS blog » Blog Archive » Just nu i april 2022

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: