Tisdagstrion: Bäst hittills i år

När dagen hinner gå innan det blir tid att blogga passar en utmaning perfekt och jag hoppar på tisdagstrion hos Ugglan & Boken som den här veckan handlar om att lista de tre bästa läsupplevelserna hittills i år. Bäst låter ju enkelt, men det är ett mer komplicerat begrepp än man kan tro. Få böcker når betyget ”bäst alla kategorier” utan det handlar ofta om att vara bra eller bäst inom en genre. Vissa böcker är också fantastisk just under läsningen, men försvinner ganska snabbt ur minnet, medan andra istället växer med tiden och dyker upp i tankarna ofta. Svårt alltså, men jag har verkligen ansträngt mig för att hålla mig till tre titlar.

 1. The Stranger Diaries av Elly Griffiths är en riktigt välskriven spänningsroman med många ingredienser som jag älskar. Brittisk universitetsmiljö, ett hyfsat slutet rum och en stor portion litterära inslag. Fullständigt uppslukande läsning.
 2. Daisy Jones & the Six av Taylor Jenkins Reid är istället en bok som jag visserligen tyckte väldigt mycket om under läsningen, men som jag i efterhand verkligen älskar. Det är en spännande fejkbiografi om det kända 70-talsbandet Daisy Jones & the Six.
 3. Snöstorm av Augustin Erba var en bok som imponerade på mig med sitt fantastiska språk. En stor läsupplevelse som fick mig att njuta av Erbas som stilistiker och karaktärer som jag engagerade mig i.

20 reaktioner på ”Tisdagstrion: Bäst hittills i år”

 1. Griffiths låter lockande. bok nr två känner jag till men har inte läst. jag var så förtjust i Augustin Erbas Blodsbunden så Snöstorm måste jag läsa

 2. Elly Griffiths bok har jag önskat mig till när jag fyller år ? Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska läsa Daisy Jones. Läste precis ut hennes bok om Evelyn Hugo och även om den var bra så var den inte riktigt min typ av bok.

  1. Den här är både lik och olik Evelyn Hugo. Det är intervjuer, men på ett annorlunda sätt. Ibland berättas samma händelse på flera sätt, eftersom bandmedlemmarna minns den olika. Intressant grepp tycker jag!

 3. The Stranger Diaries gillade jag också. Daisy Jones & the Six hade jag inte alls koll på förrän veckans tisdagstrio, men den låter riktigt intressant. Tack för tipsen!

 4. Elly Griffiths kan jag förstås tänka mig att läsa något mer av, och just den där titeln kände jag inte tidigare till. Tack för tips!

  1. Fristående, eller egentligen verkar det vara första delen i en planerad serie. Ingen Ruth Galloway i alla fall.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d