Läsmål för 2019

Året är snart slut och det är dags att utvärdera de läsmål jag satte upp för 2018 och därefter sätta nya för 2019.

Målet var att läsa 130 böcker 2018 och det klarade jag med råge, trots att jag inte räknat alla böcker jag läst för jobb. Totalsumman för 2018 blev 142 böcker. Trots detta ökar jag bara målet lite för 2019 och lägger det på 135 böcker.

Min geografiska utmaning var att 2018 läsa böcker av författare från 26 länder, dvs Sverige + 25 till. Det klarade jag också med 29 länder. Målet för 2019 blir detsamma som 2019, alltså 26 länder, med tillägget att länder utanför Europa ska prioriteras. Sydamerika är till exempel en bortglömd världsdel för mig.

Boktolvan gick inte alls, då jag bara läste fem av författarna på listan. Jag struntar i den nästa år, eftersom jag faktiskt stiftat bekantskap med totalt drygt 60 nya författare i år och det är ändå bra trots att det är “fel” författare.

Nobelutmaningen är däremot förlängd och den vill jag lyckas med 2019.

Jag har också fått boktips av andra bloggare och gjort en Bokbloggarboktipsutmaning för 2019. I den bästa av läsvärldar läser jag alla böcker på listan och jag ska definitivt göra mitt bästa.

Få läsutmaningar i år alltså, men kanske blir det några kortare som årets franska februari, anglofila april och nervkittlande november.

 

Ett gott nytt läsår önskar jag er!

 

 

Photo by Kate Williams on Unsplash

 

3 reaktioner på ”Läsmål för 2019”

  1. Jag kommer att satsa på lite kortare utmaningar i form av ett tema per månad, lite som din idé med nervkittlande november och liknande. För mig känns det lättare att kunna anpassa målen efter hand och välja tema utifrån vad som känns lockande just då. I övrigt vill jag gärna läsa böcker från fler länder och kanske även lite djupare romaner, under sista året har de där lite tyngre böckerna ofta varit för mycket för min mosiga hjärna. Bokltolvan tror jag också att jag skippar i år. Liksom du hittar jag ofta många nya författare att läsa , men inte just de som står på listan.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: