Fel men rätt Ove

När jag först läste att Fredrik Backmans bok En man som heter Ove ska bli film, önskade jag mig Lennart Jähkel i huvudrollen. Det finns ingen som kan vara så bitter som han. Jag var dock rädd att han skulle vara för ung för rollen (det har gått ett par år sedan jag spekulerade).

Nu har det avslöjats att det är Rolf Lassgård som ska axla rollen som den grinige änklingen, tillika radhusområdespolisen Ove. Spontant känns han för mycket som en mysfarbror och han är bara ett år äldre än Jähkel. Faktiskt exakt 59 år gammal, precis som Ove.

Men det kunde varit mycket värre. Lassgård är en bra skådespelare och han kan säkert spela vresig surgubbe. Ska bli kul att se och lagom till jul 2015 får vi göra det.

2 reaktioner på ”Fel men rätt Ove”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: