Vilka böcker vill du äta?

Bakverk med böcker gillas och den här veckan har jag hittat såväl cupcakes som en superfin tårta. Detta fick mig att fundera över vilka böcker som skulle representera mig om jag fick en egen boktårta. Den tårta jag såg bestod av fyra böcker, jag ger mig själv en med fem.

Den allvarsamma leken måste finnas med såklart. En gammal favorit, som jag läste om med nya ögon för inte så länge sedan och nu tyckte om på ett annat sätt.

Av barndomens böcker måste Gyllene år av Laura Ingalls Wilder och Emily gör sitt val av L m Montgomery eller kanske någon av böckerna av Anne på Grönkulla finnas med. Jag väljer två av dem.

Och så Mina drömmars stad. Den måste vara med. Jag har läst hela serien säkert 30 gånger.

Och så en kvar, det får bli en modernare. Jag tittar igenom mina 100 favoriter och får lite panik. Hur stor kan tårtan bli egentligen? Låt mig välja fler …

Men nej, för en gångs skull ska jag begränsa mig och väljer Igelkottens elegans av Muriel Barbery. I hård konkurrens ska tilläggas.

Vilka fem böcker ska utgöra din boktårta? Eller fuskar du kanske och gör ett helt gäng cupcakes?

 

4 reaktioner på ”Vilka böcker vill du äta?”

 1. Hmm… Vad svårt.
  Men jag skulle nog grunda med The Night Circus för fest, magi och ett vackert bildspråk.
  En engelsman i Paris för den där härliga känslan som bara finns i Paris.
  Med Flickan som älskade Tom Gordon för Mr King in lite rysningar och skräck i tårtan.
  Nesbös Huvudjägarna för några av mina favoritcitat.
  Och så toppat med Bibliotekskatten Dewey sprider värme och den obligatoriska kattnärvaron.
  A five layer cake 🙂

 2. Stäppvargen av Hermann Hesse på toppen, sedan härmas jag med Den allvarsamma leken, fortsätter med Försoning av Ian McEwan, En lämplig ung man av Vikram Seth och barndomens Alice Lyttkens med exempelvis På villostig. Mycket kärlek i den tårtan.

  1. En lämplig ung man är fantastisk och dessutom tjock så att du får en riktigt stor tårta. Försoning vill jag verkligen läsa, Stäppvargen tillhör kategorin böcker jag inte vet om jag läst hela, eller bara utdrag ur.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: