Just nu läser jag…

Det är mycket nu. Som vanligt kan tyckas. Problemet är att jag inte riktigt hinner göra det jag ska för att ungarna har fått en riktigt envis influensa och varit hemma från skolan i en dryg vecka. Själv är jag också rätt krasslig och de dagar jag inte vabbat har jag inte orkat göra mycket mer än att slösurfa på kvällarna.

Läsningen blir alltså lidande och som vanligt då jag är stressad börjar jag med lite för många böcker och avslutar lite för få. En just-nu-enkät kan kanske hjälpa mig att få struktur:

Vid sängen: Där ligger Gone girl av Gillian Flynn, som jag ännu så länge mest bläddrat i, men snart så!

I handväskan: Finns Katie FFordes A perfect proposal som är okej, men inte wow. Har läst den sporadiskt sedan i slutet av december.

Vid soffan: Där ligger mina retorikböcker som jag verkligen borde ta tag i. Konsten att tala av Lennart Hellspong är kanske inte den mest upphetsande bok jag läst, men visst är den lärorik.

På jobbet: Där läser jag Lite som jag av Pia Juul när eleverna har lässtund på morgonen. 

Bokklubbsböcker: Bokbubblarna ska läsa The sense of an ending av Julian Barnes och det ser jag verkligen fram emot. Däremot är jag grymt skeptisk till att läsa 50 shades of grey som Bokbruttorna ska läsa. Möjligen intressant i studiesyfte, för att förstå vad alla tjatar om, men jag är riktigt skeptisk. Det finns så mycket annat jag vill göra med min lästid.

Utmaningsbok: Fforde är ju faktiskt en utmaningsbok, då hon finns med i Boktolvan. Annars läser jag och grabbarna O Augustprisvinnaren ABC å allt om D.

På läsplattan: Ja, det är väl dags att Letton får vara med på ett hörn också. Där finns just nu Saker min son behöver veta om världen av Fredrik Backman.

På iPaden: Där läser jag just nu Jag, En av David Levithan och John Hall av Sophie Elkan.

Borde börja med: Borde är ett fult ord. Men visst finns det böcker jag borde börja med. De där som stirrar lite extra på mig då jag går förbi. Det betyder inte att jag inte vill läsa dem, men att jag känner att jag inte får till något bra tillfälle till det. En sådan bok är Då tänker jag på Sigrid av Elin Olofsson.

Läser emellanåt: Crank av Ellen Hopkins, en lyrikroman om Kristina som börjar ta allt för mycket droger. Bra, men tung, därav pauserna.

På is: Jag började läsa En kärlekshandling av Jeffrey Eugenides, var tvungen att lämna tillbaka den till biblioteket, köpte en egen kindleversion, började läsa på engelska och glömde sedan bort den.

Längtar efter att få läsa: Fågelbarn av Christin Ljungqvist och Fågelhuset av Esther Roxberg. Det är fåglar som gäller i år.

 

Hur ser din läsning ut just nu?

14 reaktioner på ”Just nu läser jag…”

 1. Det var ett gäng! Hur håller du koll på alla? 😉 Själv försöker jag ständigt komma ned till att bara ha en bok i gång i taget + en ljudbok. Lyckas aldrig!

  1. Nej det är ju det jag inte har. Då behövs en enkät för att få lite mer koll. 😉 Tre eller fyra böcker brukar funka, men blir det fler glömmer jag bort vad det egentligen är jag läser.

 2. Du är ju värre än jag! 🙂
  Jag har också en hel del böcker på gång men inte så många som du.
  Men att blogga om vad du har på gång i läsväg är, som du skriver, ett bra sätt att få lite överblick över böckerna.

 3. Inte konstigt att det blir snurrigt! Själv fixar jag max tre böcker åt gången men idealet är EN… vill ofta mer än jag förmår.

  Började idag på Själamakerskan av Michela Murgia (riktigt lovande) efter att ha tragglat ett tag med The Midwife´s daughter av Patricia Ferguson. Fastnade inte riktigt för den men det kanske kommer. Har inte gett upp än.

  1. Tre är ganska perfekt för mig. Av olika sort då, t.ex. en lite tyngre och en mer lättsam och så en ungdomsbok på det.

 4. Oj! Min hjärna fixar knappt en i taget – får ibland ha små fusklappar, men det är så hela min tillvaro ser ut: post it-tapetserad och pipande påminnelser. För tillfället läser jag dock två, men det funkar då en är skönlitterär och den andra fackbok. Det är Älskade av Toni Morrison och Drunkna inte i dina känslor av Maggan Hägglund och Doris Dahlin.

 5. Jag har för det mesta bara en bok på gång och just nu är det Min kamp 3 av Knausgård. Emellanåt bläddrar jag lite i en fin foto och reportage bok om Transsibiriska järnvägen, som jag hoppas få åka någon gång

 6. Men snälla! HUR kan du ha så många böcker på G samtidigt?! Jag har tre och det räcker gott för mig! =)
  PS 50 shades of Grey är ju skitdålig

  1. Grejen är att jag inte läser alla, utan mest tänker att jag borde läsa dem. Men ja, det blir snurrigt. Tre brukar vara ganska lagom.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: