Bokformat 2012

2011 gjorde jag en sammanställning av vilka format mina lästa böcker hade. Kanske inte den mest intressanta sammanställningen, men det blir en sådan även i år. Då läste jag 34% inbundna böcker, 30% pocket, 13% häftade, e-böcker 12% och danska band 11%.

2012 såg det ut så här:

Skärmavbild 2012-12-30 kl. 20.51.02

Lite färre inbundna böcker har det blivit och några fler danska band. Mitt mål var att läsa fler e-böcker 2012 och det lyckades jag med. Hela 28% av de böcker jag läste var i elektroniskt format. Det format som tappat mest är pocketboken och det tror jag beror på att semesterläsningen till stor del har bestått av e-böcker. Jag har inte heller fått några recensionsexemplar i pocket, men däremot en ganska stort antal som e-bok. Ett nytt format är excess, som jag gärna prövar igen. Ett smidigt format, men lite för dyrt.

2 reaktioner på ”Bokformat 2012”

  1. Danska band? Vad är det? Det måste jag kolla upp!
    Och inga talböcker?? Det som är så bekvämt. =)
    Fast det kanske är axess? Måste förkovra mig i bokformat…

    1. Jag är så himla dålig på att lyssna. Annars hade jag gärna lyssnat på böcker. Danska band är det format som t.ex. Sekwa använder, dvs mjuka pärmar, men med invikta flikar. Mycket praktiskt. Stabilare än en pocket, men inte så tung som en inbunden.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: