Okej, hur är det med jämställdheten egentligen?

Tanken var att jag skulle läsa lite fler böcker av män och lite färre av kvinnor i år. Inte så att jag medvetet valde böcker efter kön, men jag försökte få det lite mer jämnt fördelat och trodde nog att jag lyckats. Förra året läste jag 72% kvinnor, 2% var skrivna av både män och kvinnor och 26% av män.

2012 såg det ut så här:

Skärmavbild 2012-12-30 kl. 20.17.22

Klart bättre fördelning alltså, kanske främst för att jag läst flera böcker där båda män och kvinnor var inblandade. Rätt nöjd med det här, men blir det bara kvinnliga författare lästa nästa år så blir det så. Det är dock inte fel att ha jämställdhetsperspektivet i bakhuvudet. Det borde fler ha. Typ företagschefer och politiker.

 

4 reaktioner på ”Okej, hur är det med jämställdheten egentligen?”

  1. Det ser ju riktigt bra ut. Hos mig ser det inte alls bra ut. Fast nu har jag inte räknat på riktigt samma sätt. Kanske hade det sett lite bättre ut om jag gjort som du.

    1. Jag har räknat varje par som består av bara män, eller bara kvinnor som en. Eld r.ex. Står under båda. Räknade på samma sätt förra året och det ser ändå mer jämlikt ut.

  2. Hos mig blev det 48% män, 35% kvinnor och 17% båda. Inte fullt så jämlikt som jag velat, men det är ganska bra ändå eftersom jag mest läser böcker som jag känner för utan att fundera särskilt mycket. Fem deckare av Sjöwall/Wahlöö tog kategorien båda till nya höjder

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: