Oktoberläsning i sista sekunden

Det har gått trögt med recenserandet den sista tiden och därför blir det inte förrän idag en summering av det jag läste i oktober. Nu finns nämligen alla länkar på plats.

 1. Väldigt sällan fin, Sami Said
 2. Boel och Oscar, Josefin Sundström
 3. Jag ringer mina bröder, Jonas Hassen Khemiri
 4. Hello Kitty must die, Angela S. Choi
 5. Boken om Joe, Jonathan Tropper
 6. I detta satans rum, Mats Jonsson
 7. Jag är världen, Mårten Melin
 8. The Poison tree, Erin Kelly
 9. Lyckostigen, Anna Fredriksson
 10. All I want for christmas is planekonomi, Sara Granér
 11. Önska bort önska nytt, Ingrid Olsson

11 lästa böcker och med tanke på hur otroligt trögt det gick med läsningen i oktober får jag väl vara nöjd. Mycket svensk. Det har blivit vansinnigt mycket svenskt i år. Bra böcker helt klart, men kanske ett lite väl etnocentriskt perspektiv. Inte så konstigt egentligen med tanke på den episka trötthet som förföljt mig i höst. Är jag trött orkar jag inte tolka ett okänt kulturellt perspektiv och håller mig istället till det jag känner igen.

Romaner: 7

Kortprosa: 1

Grafiska romaner: 2

Lyrik: 1

När det gäller texttyper måste jag ändå ge mig själv godkänt.

Bäst var Sami Said, Jonas Hassen Khemiri och Sara Granér.

Ingen bok var egentligen dåligt, men minst bra var Hello Kitty måste dö. Om jag inte läst den som bokklubbsbok och samtalat om den med fina Bokbubblarna hade den inte gett mig mycket, men nu fyllde den helt klart sin funktion.

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: