Dags för lyrikryck

Jag har läst alldeles för lite lyrik den senaste tiden. Tänkte göra ett ryck och försöka läsa ikapp lite under augusti. Tanken är ju att jag ska läsa minst en diktsamling i månaden och det har jag definitivt inte gjort i år. Faktum är att jag bara ströläst gamla favoriter och inte recenserat en enda läst diktsamling. Riktigt dåligt.

Börjar med halvlästa Diktsamling av Lina Ekdahl och botaniserar sedan i hyllan där jag vet att det kommer sig några guldkorn. Möjligen blir det en bibliotekstur, men det får vänta tills jag börjar jobba.

7 reaktioner på ”Dags för lyrikryck”

  1. Roligt! Jag har ju också den tanken med att läsa en diktsamling i månaden och har slarvat med det senaste året men nu kommit igång i sommar igen och insett att jag har saknat det. 🙂 Ser fram emot att se vad du tycker om ”Diktsamling” som jag undrat lite över (mest pga titeln).

  2. Trevligt med lyrik, jag ser fram emot att läsa om det här! 🙂 Jag ska nog också göra någon slags målsättning för egen lyrikläsning!

  3. Åh, jag som haft en lyriksommar! Szymborska är min favorit. Annars kan jag rekommendera Kvinnors dikt fårn när oc fjärran. Den innehöllmånga pärlor och det var kul att läsa poeter från länder jag normalt inte läser.

  4. Rekommenderar Per och Patrik Blomqvists lyrik-böcker de innehåller det oväntade. Udda och personligt.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d