Tematrio – Yrken

Jag missade några trios tidigare i sommar och tänkte skriva ikapp lite. Att hitta tre böcker om yrken är en uppgift som vid första anblick kändes väldigt svår, men å andra sidan har ju alltid någon person i varje bok ett yrke som har någon form av betydelse. Här finns tre böcker där yrket har en stor betydelse.

1. I Berg har inga rötter av Manne Fagerlind, har yrket en stor betydelse för huvudpersonen Lasse. Han är konstvetare och jobbar på det stora museet, men hans hemska chef har inte vett att uppskatta hans kunskaper.

2. Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman handlar om två kvinnor. En av dem är officiellt författare och den andra är den som skriver böckerna. En riktigt intressant och rolig bok.

3. I  Céline Curiols bok Utrop är det huvudpersonens röst som är i fokus. Hon arbetar nämligen på utropare på gare du Nord och informerar alla resenärer om avgångar och ankomster. De känner hennes röst, men vet ingenting om henne.

 

4 reaktioner på ”Tematrio – Yrken”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: