Tematrio – La France

I perioder läser jag mycket franskt, men nu har det varit lite dåligt med det ett tag. En trio med böcker lästa i år ska jag nog kunna klämma fram i alla fall för att fira baguetternas land så här några dagar för sent.

1. No och jag av Delphine de Vigan handlar om vänskapen mellan en annorlunda flicka, en nästan lika annorlunda pojke och en ung kvinna utan hem. Jag tyckte mycket om den och ser fram emot att läsa Dagar utan hunger som nyss kommit på svenska.

2. Bubblor av Claire Castillon innehåller korta, arga, frispråkiga och inte sällan absurda noveller som jag tyckte mycket om.

3. Land efter land reser sig mot diktatoriska ledare som inte vill sitt folks bästa, utan bara behålla sin makt till varje pris. Ett av de första länderna var Tunisien och där spelade sociala medier stor roll i kampen, vilket går att läsa om i Tunisian girl av Lina Ben Mhenni, en liten bok med stort innehåll. Läs mer om boken här.

2 reaktioner på ”Tematrio – La France”

  1. Tack för tipsen. Gillar franska romaner och har inte läst någon av de du nämner.

    Två jag tycker jättemycket om:

    Vända blad, Julie Jézéquel
    Vi ses på Place de la Sorbonne, Justine Levy

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: