Några juniböcker kvar…

Jag har ännu inte gjort någon sammanfattning av juni månad av den enkla anledningen att jag  ännu inte skrivit om alla de böcker jag läste då. Det är liksom en förutsättning för att kunna utse toppar och bottennapp.

Svaret på veckans fråga som Annika ställer är nämligen inte ”det beror på” utan ”ja, i princip”. För ja, jag skriver inlägg om alla böcker jag läser, undantaget böcker som har lite för mycket med jobbet att göra, dem skriver jag istället om på min skolblogg Ordklyverier. Jag skriver inte heller om alla böcker jag läser för mina barn, men snart är det dags för ett inlägg om grabbarnas sommarläsning så här långt.

Om man sedan kan kalla inläggen recensioner är jag tveksam till. Snarare tankar, eller reflektioner. Bäst att låta kulturjournalisterna ha sina recensioner ifred, även om en del korta omdömen från deras sida kanske inte heller kan kallas recensioner. Men svaret är ändå att jag skriver om nästan alla böcker jag läser. Det är ett bra sätt att komma ihåg vad jag läser och att fylla på inläggslistan så klart. Just inlägg som kanske kan kallas recensioner är inte de inlägg som drar mest trafik, men det är ändå det bloggen bygger på.

6 reaktioner på ”Några juniböcker kvar…”

  1. Visst är det lite udda det där att det oftast är minst trafik och kommentarer på inläggen där man skriver om en bok. Ofta lägger jag ned mer tankemöda på dem och de blir (kanske just därför?) sällan klickfavoriter. Ändå är de ju ryggraden i bloggen. Mycket mystiskt mysterium. Varför är det så?

    1. Det är väl blandningen som är bra antar jag. Nya böcker som jag vet att jag vill läsa vill jag inte läsa recensioner om, vilket kan vara ett skäl. Men mest kommentarer blir de nästan på bokpåsefoton… 😉

  2. I början var jag oroad att ingen kommenterade recensionerna, men jag har vant mig. Samma här att de inte är de i topp. Utom väldigt populära böcker där det finns länk från Bokus osv.

    Jag ser fram emot inlägget om dina grabbars sommarläsning. Hur gamla är de?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: