Jahaja, då får jag kanske omvärdera

Om du ska få en Oscar för dina skådespelarinsatser ska du gärna se till att du sminkas riktigt ful, gå upp i vikt och/eller spela någon som är känd och/eller har det väldigt, väldigt svårt.

As simple as that.

Ska man vinna Orange Prize for Fiction verkar det vara bra att ta en gammal historia och göra om den lite. Förra året var det Tigern i Galina som väver samman gamla historier med nyare. Inte riktigt min grej, men kanske har jag förutfattade meningar om boken.

I år tilldelades det 17:e Orange Prize for Fiction den amerikanska författaren Madeline Miller för romanen The Song of Akilles. Det är kul att priset går till en debutant, men tråkigt att det ännu en gång handlar om en bok som jag inte alls känner för att läsa. Faktiskt den på korta listan som jag vill läsa minst av alla. Är inte så sugen på en roman om grekiska gudar.

Kanske har jag fel. Jag hoppas det. Någon av er kanske kan läsa och upplysa mig?

4 reaktioner på ”Jahaja, då får jag kanske omvärdera”

  1. Håller med om att det fanns de som lockade mig mer. Jag är ingen älskare av grekisk mytologi precis så det lär nog bli pass på den här tyvärr.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d